'Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları” Filminin Galası Başkent'te Yapıldı

Ankara’nın Çinçin Bağları Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm hikayesini anlatan “Yolunda A.Ş. Çinçin Bağları” filminin galası yapıldı.

2012 yılında internette ilk kez izleyiciyle buluşan “Yolunda A.Ş. Bir Ankara Dümeni” dizisi sinema filmine dönüştü. Filmin galası, Ankara Kentpark AVM’de yapıldı. Galaya, film ekibinin yanı sıra CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, oyuncu Ahmet Kural, eski futbol hakemi Selçuk Dereli ve davetliler katıldı.

Ankara Çinçin Bağları’ndaki kentsel dönüşümü anlatan filmin yönetmenliğini Emre Budak yaparken, senaryosunu Hasan Göktaş yazdı. Oyuncu kadrosunda İbrahim Aymergen, Erdağ Yenel, Emre Budak, Cezmi Baskın, Tuna Orhan, Burcu Akpınar, Defne Yalnız, Gökay Müftüoğlu ve Hüseyin Elmapınar’ın yer aldığı film, 1 Mayıs’ta vizyona girecek.

Filmin galasına katılan FIFA kokartlı eski futbol hakemi Selçuk Dereli, “Filmin içeriğinin tamamını bilmiyorum ancak bizim çok yakından tanıdığımız arkadaşlarımızın ürettiği bir film olarak ekrana yansıyacak. Çok yakından tanıdığım için onların heyecanını gördüm. Umarım toplumsal duyarlılığın daha da anlaşılabileceği bir mesaj verir. Ben de merak ediyorum içeriğini. Ankara’da Çinçin Bağları’nda çekilmiş olması da ayrı bir espri” diye konuştu.

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Valla filmi izlemeden önce yorum yapmak dünyanın en zor işi. Bir emek var, iyi de ön izlenimler var. Beraber seyredeceğiz, izledikten sonra değerlendireceğiz” dedi.

Filmin bir kısmını izleme fırsatı bulduğunu belirten CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ise, “Son dönemlerde özellikle barınma sorunu, kentsel dönüşümü en iyi işleyen bir film olmuş. Yapımcısını, emeği geçen herkesi kutluyorum. Ciddi bir ihtiyaç vardı. Biraz sonra izlediğinizde siz de zamanlama açısından ne kadar önemli olduğunu göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

Film oyuncularından Erdağ Yenel, “Biz geniş bir ekibin üretimi olarak bu filmi ortaya koyduk. Bu sürede mahallenin de bizzat desteği oldu. İnsanların bu filmi seveceğini, samimi, sıcak bir hikaye bulacağını söyleyebilirim” şeklinde konuştu.

“ÇİNÇİN PROJEDEN ÇOK UMUTLU”

Filme konu olan Çinçin’de doğup büyüdüğünü belirten film oyuncularından İbrahim Aymergen, “Bu bir mahalle projesi, halk projesi. Mahallemizde kentsel dönüşüm var. İnşallah filmimizle ses getirmişizdir. Çinçin, projeden çok umutlu. Ben, Altındağ Çinçin’de oturuyorum. Orada doğup, orada büyüdüm. Çinçin çocuğuyuz, yani varoşlardan geldik. İnşallah projemizden alnımızın teriyle çıkarız” dedi.

Kaynak: İHA