Suriye'deki İç Savaşın Talihsiz Kurbanı

Türkiye'ye sığınan milyonlarca Suriyeli'den, doğuştan yatağa mahkum Merve Ahmet (13), iç savaşın en talihsiz kurbanlarından biri.

Suriye'deki İç Savaşın Talihsiz Kurbanı
Ülkesindeyken ilaçları ailesi tarafından düzenli temin edilebilen Merve, iç savaş sonrası sığındığı Reyhanlı'da, Türkiye'nin yardım elinin kendisine de uzanmasını bekliyor.

Anne Halime Ahmet (39), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce Humus'tan kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını anlattı.

Merve'nin beyninde doğuştan damar tıkanıklığı bulunduğu için yatağa bağlı yaşadığını, Suriye'de tedavi edilemediğini kaydeden Ahmet, "Kızıma doğduğundan beri bebek gibi bakıyoruz. Konuşamıyor, oturamıyor, yürüyemiyor. Sadece arada ses çıkarıyor. Bazı geceler ağrıları yüzünden feryat ediyor. Belki burada tedavi edilebilir ancak maddi imkanımız olmadığı için hastaneye götüremiyorum" diye konuştu.

Diğer 7 çocuğunda herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını dile getiren Ahmet, Merve'nin, normal gelişme gösteremediği için 1 metre boyunda, 15 kilogram ağırlığında olduğunu söyledi.

Merve'nin bez, mama ve ilaç gibi ihtiyaçları bulunduğunu ancak Türkiye'de bunları ücretsiz karşılayacak kurumlar hakkında bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Ahmet, yardım talebini şu sözlerle dile getirdi:

"Suriye'deyken ilaçlarını düzenli temin edebiliyordum ancak savaşın şiddetini artırmasıyla yaşadığımız toprakları terk ettiğimiz için bundan da mahrum kaldık. Türkiye'deki sistemi bilmediğimiz için nereye başvuracağımızı bilmiyoruz. Kızım, bisküvi dışında bir şey yiyemiyor. Elimizden bir şey gelmiyor. Sesimizi duyan yetkililerden yardım bekliyoruz. Allah'ın izniyle çocuğumun sağlığına kavuşacağı günü ümitle bekliyorum."

Kaynak: AA