Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı ve AK Parti İzmir milletvekili adayı Veysel Eroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir'den aday olduğunu belirterek, "Senin döneminde bir antibiyotik kaç milyondu diye bir sorun Allah aşkına. Bir genel müdürlüğü bile idare edemeyen adama, devlet teslim edilir mi?" dedi.

AK Parti Ödemiş İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından, vatandaşlara hitap eden Bakan Eroğlu, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerini anımsatarak, "İzmir için ne gerekiyorsa yapacağız, bu boynumuzun borcudur. AK Parti demek hizmet demektir. Ödemiş'e, bütün ilçelere hizmet etmek bizim için bir ibadettir" diye konuştu.

7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yapan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Aşağı yukarı 300 yıldan beri bu milleti yok etmek için batı plan ve proje yapıyor. Maksat bu milleti parçalamak, yutmak. Özellikle, AK Parti hükumetiyle birlikte ülkemiz daha da güçlendi. Daha da müreffeh bir Türkiye için yürüyoruz. Büyük Türkiye için büyük adımlar atıyoruz. Hatırlayın, 2002 yılından önce Türkiye'de bir faiz lobisi vardı. Toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu. Paramız pul gibiydi. 1 milyona tuvalete girilir hale geldi. Muhalefet bu işte. Uzaydan bakıldığı zaman Türkiye'de benzin kuyrukları görünüyordu. 70 sente muhtaç dönemleri yaşadık ama o dönemler geride kaldı. AK Parti'yle geride kaldı. AK Parti'yi bu noktaya getiren aziz milletimizdir. Milletimiz feraset sahibi. Her seçimde bunu gördü. Düşmanlarının oyunu gördü ve sandıkta gerekeni yaptı."

"Bakın Türkiye'nin önünü kesmek için 2003 yılından bu yana muhtıralar, parti kapatma meseleleri yapıldı" diyen Eroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Hepsinin altında 'al gülüm ver gülüm'le yüzde 63 faizle milletin, devletin parasını hortumlayan faiz lobisi var. Faizler, enflasyon inince onlar rahatsız oldu ve biran önce AK Parti hükumeti gitsin, hortumlama devam etsin diye plan yaptılar. Bu plan sadece Türkiye kaynaklı değil, dışarıdan da üst bir akıl var. Türkiye'nin önünü kesmek isteyenlerin mücadelesidir. Bu yüzden 7 Haziran seçimleri çok önemlidir."

İzmir'e büyük yatırımlar getireceklerinin, Küçük Menderes'in makus talihinin tamamen değişeceğinin de sözünü veren Eroğlu, yeni yatırımlarla birlikte çiftçilerin dekarda 700-800 lira ek gelir elde edeceğini açıkladı.

- 2002'de antibiyotiğin fiyatı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir'den aday olduğunu anımsatan Eroğlu, "Döneminde bir antibiyotik kaç milyondu diye bir sorun Allah aşkına. Sadece faiz lobisinin hortumları yok, bir de ilaç lobisinin hortumları vardı. Geçenlerde bir eczanenin açılışında çok kullanılan antibiyotiğin 2002'deki fiyatını sordum. 63 milyon liraymış. AK Parti olmasaydı enflasyonla birlikte bu ilaç şu anda 270-300 milyon arasında satılacaktı. şimdi ise 9 lira. Bu para kimden çıkıyordu. Bir genel müdürlüğü bile idare edemeyen adama devlet teslim edilir mi? Edilmez. Bakın biz o zihniyetten, onlardan hortumları kese kese bugüne geldik. Kılıçdaroğlu geldiği zaman Ödemişliler, İzmirliler gerekli cevabı verecektir" diye konuştu.

​- "Asalak grup"

Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem'i de makamında ziyaret ederek bir süre görüşen Bakan Eroğlu, buradaki konuşmasında da Ödemiş'in Türkiye'nin en verimli, en çok üretimiyle ilk sıralarda yerini aldığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye'de insanları 3'e ayırıyorum. Çok üreten az tüketen, Türkiye'nin yükünü omuzlayan insanlar. Buna misal vermek gerekirse Ödemiş. Bir de ürettiği kadar tüketiyor. Onun Türkiye'ye katma değeri yok. İşin en kötüsü de hep tüketiyor, hiçbir şey üretmiyor. Ona da asalak grup diyoruz. CHP'yi buna örnek olarak verebiliriz."

Bölgedeki yatırımlara da değinen Eroğlu, ilçedeki bir barajın 26 Mayıs saat 16.59'da 50 bin dekarlık alana su vereceğinin müjdesini verdi.

Ödemiş Belediye Başkanı Badem de Bakan Eroğlu'nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Kurumuş topraklara adeta can veriyorsunuz. Yapılmayanları yapıyorsunuz. 7 tane baraj zincirini yaptınız, minnettarız. Etrafta yeşili gördükçe sizi hatırlıyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu daha sonra, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Kaynak: AA