Kırklareli'de Teog Heyecanı

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 8. sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının ilk oturumu başladı.

Kent genelinde 77 okulda yapılan sınavlara 4 bin 7 öğrenci katıldı. Sabah erken saatlerde Atatürk Ortaokulu'na gelen öğrenci ve velileri, kapıda asılı listelerden isimlerini ve sınava girecekleri sınıfları kontrol ettikten sonra, sınav saatini bahçede arkadaşlarıyla sohbet ederek bekledi. Sınava girecek bir öğrencinin arkadaşlarına okunmuş pirinç dağıttığı görüldü.

Öğrenciler, ilk ders yazılısı için saat 08.30'dan itibaren sınıf öğrenci yoklama listelerinde belirtilen salonlara alındı. Sınav salonlarına, saat fonksiyonu dışında özellikleri olan saat, sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi ile çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz ve radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar alınmadı.

Bugün yapılan birinci oturumda, Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi yazılıları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere kırkar dakika süre verilecek, dinlenme süresi ise otuzar dakika olacak.

Sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7. sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı yerde eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmadı.

Kaynak: AA