Kartepe'de Pedallar Ulusal Egemenlik İçin Döndü

Kartepe Belediyesi, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Bisiklet İl Temsilciliği işbirliğinde düzenlenen Ulusal Egemenlik Haftası Bisiklet Yarışları büyük ilgi gördü.

Kartepe'de Pedallar Ulusal Egemenlik İçin Döndü
Ulusal Egemenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Kartepe’de düzenlenen bisiklet yarışları büyük çekişmeye sahne oldu. Kartepe Yürüyüş Yolu’ndaki parkurda çeşitli yaş gruplarında erkek ve kız öğrenciler Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in verdiği işaretin ardından yarıştı. Düzenlenen programa Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kartepe Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Arutan, Bisiklet İl Temsilcisi Mehmet Bozdemir, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bisiklet yarışlarının amacına uygun bir şekilde gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, “Çocuklarımızın spora olan ilgisini artırmak hedefiyle sosyal belediyeciliğin gereği farklı branşlardaki aktivitelerimiz spor okullarımız ile geniş bir yelpazede sürüyor. Bisiklet branşında çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bisiklet sporunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak adına Kartepe yürüyüş yolumuzdaki hizmete sunulan bisiklet parkuru ile bu güzergahta hizmet veren akıllı bisiklet istasyonuna ilave olarak Kartepe Belediyesi olarak biz de bu yıl ilkokul 5. Sınıf öğrencilerine bisiklet hediye edeceğiz. Bu sayede yaz ayı ile birlikte bisiklet Kartepe’de bir yaşam biçimi olacak” dedi.

Yapılan yarışlar sonucunda dereceye giren katılımcılar arasında yapılan kura çekimi sonrası üçer öğrenciye de bisiklet, kol saati ve MP4 çalar hediye edildi.
Kaynak: İHA