İntibak Davası Ertelendi

2013 yılından yürürlüğe giren İntibak Yasası'nın eksik ve yanlış hesaplandığı iddiasıyla açılan dava ertelendi.

Ankara 8. İş Mahkemesindeki duruşmaya davacı İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği Genel Başkanı Hamdi Öz ile davalı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avukatı katıldı.

İşçi, Memur, Bağ-Kur Emeklileri Derneği Genel Başkanı Öz, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini belirterek, "Bilirkişi, taraf gibi rapor hazırlamış. Ben yüksek prim ödeyerek emekli oldum. 31 Aralık 1999'da emekli olanla 1 Ocak 2000'de emekli olan arasında maaş farkı oluşuyor. Bu yönün adil olmadığı yine 1 günlük farklı prim ödeme gün süreleri ile kişilerin farklı miktarlarda yaşlılık aylıkları aldıkları açıktır" ifadelerini kullandı.

Öz, açtığı davanın 11 milyona yakın emekliyi ilgilendirdiğini, SGK'nın uygulamasında hatalı olduğunu ve bu yanlışlığın emekliler yönünden giderilmesini istedi.

SGK avukatı Duygu Dilek ise bilirkişi raporuna karşı beyanda bulunmak için süre talep etti.

Mahkeme, tarafların savunmalarını yapması ve eksikliklerin giderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

Öz, mahkeme çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 11 milyon emeklinin buradan çıkacak haberi bekliyor. İntibak Yasasının eksik ve yanlış çıkartıldığıyla ilgili dava açtık. İki tane örneğim var; 31 Aralık 1999'da emekli olan kişi zam alırken, 1 Ocak 2000'de emekli olan kişi zam almadı. 5239 gün prim ödemiş kişi zam alamıyor, 5240 gün prim ödeyen kişi zam alıyor. Birisi ek rapor olmak üzere 4 bilirkişi raporu oldu."

Kaynak: AA