Erganililerin Kütüphane Talebi

Ergani ilçesinde kitap ve araştırma meraklısı bir grup vatandaş, mevcut halk kütüphanesinin ihtiyaca karşılık veremediğini belirterek, yeni kütüphane yaptırılmasını istedi.

Erganililerin Kütüphane Talebi
İlçedeki bazı vatandaşlar, Ergani Halk Kütüphanesi'nin kitapseverlerin yoğun ilgisi sonrası ihtiyaca cevap vermekte zorlandığını öne sürdü. Yeni kütüphaneye ihtiyaç duyulduğunu belirten bir grup, Bill ve Melinda Gates Vakfı'nın desteklediği Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında kısa süre önce restore edilen kütüphaneyi her gün ev hanımlarından çalışanlara, gençlerden çocuklara yüzlerce kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.

Ergani Halk Kütüphanesi Müdürü Abdulbari Tanrıverdi, yaptığı açıklamada, kütüphaneye her kesimden ilginin yoğun olduğunu ve bu ilgiye cevap veremediklerini söyledi.

Özellikle kız çocuklarının kitap okumayı çok sevdiğini ifade eden Tanrıverdi,"Maalesef kütüphanemiz yetmiyor. İnternet, kitap okuma salonu hepsi aynı yerde. Kütüphanelerde bu servislerin ayrı ayrı olması gerekir. Daha büyük bir yeri Ergani insanı hak ediyor" dedi.

- "Okuyucu sayımız iki katına çıktı"

Kütüphan-e Türkiye Projesi kapsamında, kitap, bilgisayar ve okuyucu sayısında artış yaşandığına dikkati çeken Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Projeden önce internete bağlı bilgisayar sayımız 15, kitap sayımız 15 bin 958, sisteme kayıtlı okuyucu sayımız 571 idi. Ortalama günlük okuyucu sayımız 100 kişiydi. Projeden sonra bilgisayar sayımız 21, kitap sayımız 17 bin 414, okuyucu sayımız ise bin 445'e yükseldi. Ortalama günlük okuyucu sayımız ise 200 oldu, iki katına çıktı."

Kütüphanenin müdavimlerinden ev hanımı Latife Batır da, boş vakitlerinde kütüphaneye gelerek kitap okuduğunu ve internette araştırma yaptığını, öğrendiklerini de çocuklarına anlattığını dile getirdi.

Daha büyük bir kütüphane istediklerini aktaran Batır,"Boş vakitlerimi gezmelerde geçireceğime buraya gelip kitaplarla ilgileniyorum. Burası çok yoğun, özelikle çocuklar geldiği zaman büyüklere yer yok. Daha büyük bir alan olmasını istiyoruz. Bayanların daha rahat gidip gelebilecekleri bir yer istiyoruz" diye konuştu.

İlkokul öğrencisi Yaren Onbaşı ise kütüphanedeki kitapları okuyunca hayal gücünün zenginleştiğini, büyüyünce doktor olmak istediğini anlattı.

Kaynak: AA