Engelliler Sorunlarına Dikkat Çekti

Türkiye Sakatlar DerneğŸi Kırklareli şžubesi ile Kent Konseyi üyeleri, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla, karşŸılaşŸtıkları sorunları uygulamalı olarak gösterdi.

Vilayet Meydanın'da toplanan grup, kurum ve kuruluşŸlar, marketler ve esnaf dükkanlarının önüne giderek, erişŸebilirliklerine dikkat çekti.

Engelliler akülü ve tekerlekli sandalyeleri ile banka şŸubeleri ile marketlere yapılan engelli rampalarından çıkmaya çalışŸarak karşŸılaşŸtıkları zorlukları gösterdi.

Görme engelli vatandaşŸlarda, caddelerde ki engelli bantlarından yürümeye çalışŸırken, önlerine çıkan engeller nedeniyle zor anlar yaşŸadıkları görüldü.

Kırklareli Kent Konseyi Engelliler Meclis BaşŸkanı Ercan Dinkler, tespitlerin ardından Kültür Anıt Parkı'nda yaptığŸı açıklamada, engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla etkinliğŸi düzenlediklerini söyledi.

Kentte engellilerin erişŸebilirliklerinin çok kötü durumda olduğŸunu belirten Dinkler, tespitlerini rapor haline getirerek gerekli mercilere ileteceklerini kaydetti.

Engellilerin toplum ile bütünleşŸmesi gerektiğŸini anlatan Dinkler, engellilerin sosyal yaşŸamlarında birçok sorunla karşŸı karşŸıya kaldıklarını vurguladı.

Türkiye Sakatlar DerneğŸi Kırklareli şžube BaşŸkanı Arif UzunoğŸlu da, engellilere gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğŸini dile getirdi.

Kaynak: AA