En Etkili 500 Müslüman Arasına Giren 28 Şubat Mağduru, Şimdi Meclis Yolunda

“Dünyanın en etkili 500 Müslümanı” listesine giren 28 Şubat mağduru AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, Eyüp’te esnafı ziyaret etti. 28 Şubat dönemini anlata Benli, "O dönem okulumun bahçesine giremedim. Ama Harvard’da konuşma yapma şansım oldu“ dedi.

En Etkili 500 Müslüman Arasına Giren 28 Şubat Mağduru, Şimdi Meclis Yolunda
28 Şubat’ta yaşanan başörtüsü mağduriyeti nedeniyle okulu bırakmak zorunda kalan, ismi Georgtown Üniversitesi tarafından yayımlanan “Dünyanın En etkili 500 Müslümanı” listesinde yer alan AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Fatma Benli, bugün Eyüp’te esnaf ziyaretinde bulundu.

Eyüp İlçesinde, beraberinde AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Muharrem Baltacı ile birlikte esnafla sohbet eden Benli, seçimlerde destek istedi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Fatma Benli, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Benli, vatandaşların AK Parti’ye büyük bir destek verdiğini belirterek, "Bize daha iyi olması için neler yapılması gerektiğini söylüyorlar. Biz de onların desteğiyle daha da iyi olacağını söylüyoruz” dedi.

28 Şubat’ta yaşadığı mağduriyetle ilgili de konuşan Benli, “Aslında ben olabildiğince mağduriyetten ziyade, mağduriyete rağmen yapılanları anlatıyorum. Çünkü 28 Şubat’ta ne kadar yasak olursa olsun insanlar yılmadılar. Okumaya devam ettiler. Stk’larda yer aldılar. Ben o dönem belki mahkemeye giremedim ama AİHM ve BM’de konuşma yapma imkanım oldu. Kendi okulumun bahçesine giremedim ama Harvard‘da konuşma yapma şansım oldu. Yüzlerce dava kaybettim ama dünyanın en etkili 500 Müslümanı arasında yer aldım. Aslında bu engellemelere rağmen, yasaklamalara rağmen, hak yolda devam ederseniz bir sonuç verdiğini gösteriyor. Bence artık geçmişin sıkıntıları artık konuşmamalı, acılardan ders alıp bizden sonrakilerin aynı şeyleri yaşamaması için çalışmalıyız" ifadelerini kullandı.

AK Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Fatma Benli, adının "Dünyanın en etkili 500 Müslümanı" listesine girmesiyle ilgili olarak ise ”Dünyanın en etkili 500 Müslüman’ı arasında adım geçiyor. Ama isminizin bir yerde var olması illa gerekmiyor. Bir kadın olarak, bir anne olarak, öğretmen, komşu olarak bir başkasının hayatına dokunduğunuzda aslında siz gerçekten etkili insansınız demektir“ şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA