Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce İstanbul'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Türkiye artık tank üretiyor, helikopter üretiyor. Artık domates, biber, kuru üzüm satmıyoruz. Teknoloji ürünleri satan, ihraç eden ülkeyiz. Asya ile Afrika'da, birçok ülkenin savunma silahları Türkiye'den gidiyor" dedi.

Bakan Güllüce, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan, spor tesisleri ve Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin açılış törenine katıldı.

Güllüce, burada yaptığı konuşmada, 1967-1968 döneminde bu okuldan mezun olduğunu belirterek, "Ekonomisi iyi olmayan bir ailenin çocuğuydum. Burada okumasaydım, mühendis olamazdım, belediye başkanı olamazdım, bakan olamazdım, hepsini buraya borçluyum. Üniversite parasını çıkarabilmek için ütü tamir ediyordum, ocak tamir ediyordum" diye konuştu.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Güllüce, gençlerin, günlerinin belli bir saatini okuyarak geçirmelerini, internetin, hayatlarının her safhasını kaplamaması gerektiğini ifade etti.

Güllüce, şöyle konuştu:

"Çok kitap okuyan, düşünen ve inovasyon yapma peşinde koşan gençler olmanız gerekiyor. O yüzden ömrünüzü bereketli kullanın, gençliğinizi iyi kullanın. Türkiye her geçen gün inovasyon konusunda gelişiyor. Biz 300 yılı kaybetmiş, 300 yılı ıskalamış bir milletin çocuklarıyız. Iskalamışız bu zamanı, o yüzden zamanı güzel kullanarak ve koşarak arayı kapatmamız lazım. Sizler, bu ülkenin baharında doğdunuz, bizler de kışın doğmuştuk. Ben burada eğitim görürken, elektrik anahtarının arkasında 'Made in Bulgaria' yazıyordu. Türkiye, elektrik anahtarını üretemiyordu o zamanlar. Şimdi dünyanın en modern savaş gemisini Türkiye üretiyor. Türkiye artık tank üretiyor, helikopter üretiyor. Artık domates, biber, kuru üzüm satmıyoruz. Teknoloji ürünleri satan, ihraç eden ülkeyiz. Asya ile Afrika'da, birçok ülkenin savunma silahları Türkiye'den gidiyor."

- "Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunun bilinciyle doya doya yaşayın"

Öğrencilik zamanlarından bahseden Güllüce, üniversite yıllarında bilgisayar görmediklerini, sürgülü cetveller kullandıklarını anlattı. Güllüce, "Bizim hocalarımız, dişlerini tırnaklarına takarak bizleri bu noktaya getirdiler. İmkanlar çok kötüydü. Sizler, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunun bilinciyle doya doya yaşayın" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından, liseden öğretmenleri Çetin Başoğlu ve Özgül Vayvay'ı da yanına alan İdris Güllüce, Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı'nın katkılarıyla yapılan spor tesislerinin açılışını gerçekleştirdi.

Spor tesislerinde bir süre öğretmen ve öğrencilerle sohbet eden Güllüce, halı sahanın açılışını başlama vuruşuyla yaptı.

Okul bünyesinde kurulan, Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin de açılışını yapan Güllüce, buradaki cihazlar ve işleyiş hakkında çalışanlardan bilgi aldı.

Kaynak: AA