Babaeski'de 'Minik Eller Resim Sergisi' Açıldı

Babaeski Palet Sanat LJocuk Atölyesi'nce 'minik eller resim sergisi' açıldı.

Babaeski Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen sergi açılışŸına, Belediye BaşŸkanı Abdullah Hacı, sivil toplum örtü temsilcileri, öğŸretmen ve öğŸrenciler katıldı.

Ressam Füsun SünnetçioğŸlu, burada yaptığŸı konuşŸmada, öğŸrenciler tarafından hazırlanan sergide güzel eserlerin bulunduğŸunu söyledi.

Resim çizmenin insanları fiziki ve zihinsel olarak rahatlattığŸını ifade eden SünnetçioğŸlu, öğŸrencilerin atölye çalışŸmalarında hayal dünyalarını tuvale yansıttığŸını belirtti.

Resim çizmenin sadece bir yetenek işŸi olmadığŸını vurgulayan SünnetçioğŸlu, ''Resim çizen bir kişŸinin hayal dünyası da ufku da genişŸ olmalı. DüşŸündüklerini, hayalindekini, gördüğŸünü tuvale yansıtmak kolay değŸil. Resim çizmek sadece bir yetenek işŸi değŸildir. 5-12 yaşŸ grubundan oluşŸan öğŸrencilerimiz değŸişŸik tekniklerle, farklı atölye çalışŸmaları ile etkinlikler yaptı. hayal güçlerini ve kendi iç dünyalarını resme yansıtmakta çok başŸarılılar. LJocuklara bu fırsatın verilmesi gerekiyor. LJünkü bir şŸekilde içlerindeki o duyguları dışŸa vurabilecekleri bir mecra yok'' şŸeklinde konuşŸtu.

SünnetçioğŸlu, 14 öğŸrenci tarafından 2 yıl boyunca yapılan atölye çalışŸmasındaki yaklaşŸık 120 eserin bulunduğŸu serginin 1 Mayıs Cuma gününe kadara açık olacağŸını kaydetti.

Yapılan konuşŸmanın ardından Hacı ve beraberindekiler sergiyi gezerek SünnetçioğŸlu ile öğŸrencilerden resimler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA