Akdeniz Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu Tamamlandı

Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler sempozyumu başarılı bir şekilde tamamlandı.

Akdeniz Tıbbi Ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu Tamamlandı
Akdeniz Tıbbi Bitkiler Derneği (ATABDER) ile Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Derneği (AMAPSEEC) ve Hindistan Eczacılık Öğreticileri Birliği (APTI) tarafından katılımcı desteği sağlanan, uluslararası bilim camiası tarafından kabul görmüş bilim insanları tarafından organize edilen, İkinci Akdeniz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Sempozyumu (MESMAP-2) etkinliği, 22-25 Nisan 2015 tarihlerinde Antalya Aska Lara Resort & Spa Otel’de düzenlendi.

Türk Hava Yolları’nın (THY) Resmi Ulaşım Sponsoru olduğu sempozyuma Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın da büyük destekleri oldu. Sempozyuma 30’dan fazla ülkeden 200’ün üzerinde bilim insanı katıldı.

Sempozyumun her iki yılda bir Türkiye’nin farklı bölgelerinde yapılacağını belirten sempozyum Başkanı ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, şifalı bitkiler konusunda geniş katılımlı olarak düzenlenen MESMAP sempozyum serisinin önümüzdeki yıllarda da yapılacağını belirtti.

Sempozyum sonrası düzenlenen teknik gezide katılımcılar, Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) ve Talya Bitkisel Ürünler fabrikasında incelemelerde bulundular. Düden Şelalesi’ne yapılan ziyaret katılımcıların büyük ilgisini çekti. MESMAP-2 sempozyumuna katılan bilim insanları Türk misafirperverliğine hayran kaldılar ve en yakın zamanda yeniden Türkiye’yi ziyaret edeceklerini belirttiler. Sempozyumla ile ilgili detaylara www.mesmap.org adresinden ulaşılabileceği bildirildi.
Kaynak: İHA