Türk Doktor, Libyalı Kadını Bıçaksız ve Narkoz Olmadan Tedavi Etti

Bel ve boyun fıtığı nedeniyle ameliyat olmaktan korkan Libyalı Halimaa Yousef, Türk doktor Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından lazer yöntemiyle narkoz ve bıçak kullanılmadan tedavi etti.

Türk Doktor, Libyalı Kadını Bıçaksız ve Narkoz Olmadan Tedavi Etti
Henüz 53 yaşında olan, uzun yıllar bel ve boyun fıtığı ağrısı çeken fakat korkusundan ötürü bir türlü ameliyat olmayan Halimaa Yousef, lazer tedavisiyle tüm ağrılarından kurtuldu. Libya’da yaşayan Halimaa Yousef, ameliyat olmaktan korktuğu için Türkiye’yi tercih etti. Çok şiddetli ağrılarla Türkiye’ye gelen ve hiçbir şekilde hareket edemeyen Yousef, Medicana Bahçelievler Hastanesi, Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Soner Büyükkınacı tarafından lazer yöntemi ile tedavi edildi.

Halimaa Yousef un, hastaneye ilk geldiğinde şiddetli ağrıdan duramadığını, kolunu bile kıpırdatamadığını söyleyen Dr. Soner Büyükkınacı, ameliyat yerine alternatif olarak kullanılan lazer tedavisi hakkında şu bilgileri verdi: "Yeni Lazer ile bel fıtığı tedavisinde narkoz, bıçak veya dikiş kullanılmaz. Bölgesel uyuşturma ile tedavi uygulanır. Böylece hasta ağrı duymaz. İşlem hasta yüz üstü yatarken uygulanır. Tedavi süresi ortalama 5-15dk arasındadır. İşlem sonrası hasta direk olarak taburcu edilebilir. Sadece seçilmiş vakalara uygulanabilir. Ancak başlangıç safhasında diye tarif ettiğimiz vakalara uygulanabilir. Fıtık eğer omurilik kanalına doğru çıkmışsa lazer uygulaması yapmak sonuç vermeyebilir. Lazer ile bel fıtığı tedavisi hastaların ancak yüzde 10 un da uygundur. İyi vaka seçimi başarılı sonuç sağlar. Tedavi uygulanan 3 bel fıtığı hastasından ikisi iyileşmektedir. Lazer tedavisinin hastaya olabilecek yan etkisi çok düşüktür. Bu sebeple ameliyat yerine öncelikle tercih edilmesi doğru olabilir. Ancak kliniğimize müracaat eden hastaların hemen tüme yakını lazerle tedavi olmak istemektedirler. Bu durum lazer ameliyatının büyük ölçüde suistimal edilmesinden kaynaklanmaktadır. Lazer tedavisi uygulandığı halde iyileşmemiş vakalar endoskopik veya mikrocerrahi yöntemi ile tedavi edilebilir. Günümüzde fıtık artık tedavisi kolay hastalıklar grubunda yer almaktadır. Hastaların bu bilinçle hareket etmeleri onları rahatlatacaktır."

Halimaa Yousef ise çok mutlu olduğunu belirterek Türk doktoru tebrik etti.
Kaynak: İHA