Şamil Tayyar: Tahliye kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Paralel Yapı'nın tahliye kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü olduğunu söyledi.

Şamil Tayyar: Tahliye kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü
Şamil Tayyar: Tahliye kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü
Paralel yapı soruşturması kapsamında tutuklu bulunan 75 kişi hakkında verilen tahliye kararı ve Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla gece yarısı yaptığı ve tarihe 'e-muhtıra' olarak geçen açıklama… A haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj'da işte bu iki konu mercek altına alındı. Programın konuğu AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'dı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Paralel Yapı'nın tahliye kararının yargı eliyle yapılan bir darbe teşebbüsü olduğunu ve operasyonla örgütün tabanına ve hükümete 'Ayaktayız, hala varız' mesajı verdiğini söyledi.

Ergenekon ve Balyoz ile mücadelede güçlenen paralel yapının bu operasyonla 75 kişiyi tahliye ederek yurt dışına kaçırmayı planlamış olabileceğini belirten Tayyar, 'Gülen'in bilgisi olmadan bu operasyonu gerçekleştirmeleri çok zor' dedi.

Paralel Yapı'nın sermayesini büyük ölçüde kaybettiğine dikkat çeken AK Parti Gaziantep Milletvekili, 'Ama medya ve yargıda hala aktifler.Tabanında ciddi bir çöküş var ve bunu durdurmaya çalışıyorlar' ifadesini kullandı.

'DEVLETİN OPERASYON KARŞISINDAKİ ANİ HAMLESİ MUTLU ETTİ'

Paralel Yapı'nın tahliye kararının ardından devletin tutumunu değerlendiren Tayyar, 'Devletin operasyon karşısındaki ani hamlesi beni şaşırttı ve mutlu etti. Devletin operasyon kabiliyeti çok gelişmiş ve gelinen nokta çok önemli' diye konuştu.

'27 NİSAN METNİNİ ERGÜN SAYGUN'UN YAZDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM'

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri dolayısıyla gece yarısı yaptığı ve tarihe 'e-muhtıra' olarak geçen açıklama da konuşuldu programda. Şamil Tayyar, 27 Nisan bildirisinin bir muhtıra olduğunu ve amacın AK Parti'nin beş yılıyla hesaplaşmak olduğunu söyledi.

'27 Nisan bildiri metnini Yaşar Büyükanıt'ın yazdığını düşünmüyorum' diyen Tayyar, 'Kaleme alan kişinin o dönem Genelkurmay İkinci Başkanı olan Orgeneral Ergün Saygun olduğunu düşünüyorum' ifadesini kullandı