Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Edirne'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kılıçdaroğlu, bir belediyecilik nasıl yapılır bizden onu öğrensin" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Edirne'de
Bazı açılış ve temel atma törenleri için geldiği Edirne'de Selimiye Camisi'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, namaz kıldıktan sonra çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Eroğlu, bir gazetecinin "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Edirne mitinginde, Ergene Nehri'nin söz verildiği tarihte temizlenmediği iddiasında bulunduğunu" ifade etmesi üzerine şunları söyledi:
"Kemal Kılıçdaroğlu kusura bakmasın CHP'li belediyeler bunu yapmadı, hiçbirinin katı atık bertaraf, arıtma tesisi yok. Sayın Cumhurbaşkanımız bana Başbakan iken talimat verdi Ergene'deki bütün atık su arıtma tesislerini belediyelerin yapması gerekirken biz yapıyoruz, evvela Kılıçdaroğlu bunun hesabını versin. Kendisi bilmiyor mu Belediyeler Kanunu'na göre atık suları toplayıp arıtmak, çöpleri toplayıp bertaraf etmek vazifesi kime ait? Kılıçdaroğlu, kanunu açsın okusun onların yapmadığını biz yapıyoruz. Bölgedeki arıtma tesislerini biz yapıyoruz. Kılıçdaroğlu bir belediyecilik nasıl yapılır bizden onu öğrensin."
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın sözlerine ilişkin sorular üzerine Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman KKTC'nin arkasında olduğunu ve ilelebet şanlı Türk bayrağının KKTC'de dalgalanacağını söyledi.

Eroğlu, ayrıca nehir taşkını nedeniyle tarlalara biriken kumların da temizleneceğini kaydetti.



-Dedesinin mezarının bulunduğu şehitliği ziyaret etti
Bakan Eroğlu, daha sonra Birinci Balkan Harbi sırasında yaralanarak tedavi gördüğü Edirne Askeri Hastanesinde vefat eden dedesi topçu er Hacı Hasanzade Mehmet Efendi'nin mezarının da bulunduğu Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'ni ziyaret etti.
Eroğlu, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'nin çevresini kısa sürede ağaçlandıracaklarını söyledi.

Şehitlere herkesin çok şey borçlu olduğunun altını çizen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:
"Bu vatanı bu kahramanlara borçluyuz. Benim dedem Danişment Türkmen beyi Hacı Hasanzade Mehmet Efendi. 1. Balkan Harbi'nde burada şehit olmuş. O zaman haberleşme yok, dedemizin nerede şehit düştüğü belli değildi ama Afyonkarahisar'da Osmanlı sicillerinde 1911 yılında dedemin Edirne'de şehit düştüğü kayıtlarına ulaştık.
Neticede sağ olsun valimiz, belediye başkanımızın da yardımlarıyla şehidimizin ismine burada ulaştık. Osmanlı güzel kayıt tutmuş, dedeme ve tüm şehitlere vefa duygusu olarak burayı ağaçlandıracağız. İlelebet hatıralarını yaşatacağız gelecek nesillere bu vatanın nasıl kurtulduğunu, kimlerin bu vatan, bu bayrak uğruna şehit düştüğünü hatırlatacağız. Allah şehitlerimizden razı olsun, gani gani rahmet eylesin. Bütün şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyorum"
Şehitlikte fidan diken Bakan Eroğlu, bu alanda devam eden yapım çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Kaynak: AA