Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı

Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında, 8 etabın toplamında verilmişŸ olan hibe miktarından fazla olması Afyonkarahisar'ın yatırımlara olan ilgisini gösterdiğŸini belirtti.

Arap, yaptığŸı yazılı açıklamaya göre, KKYDP 9. etap başŸvurularının değŸerlendirilmesi Gıda Tarım ve Hayvancılık BakanlığŸınca sona erdiğŸi, müracaatları gerçekleşŸtirilmişŸ 39 projenin tamamının onaylandığŸını ifade etti.

KKYDP'ye her geçen gün ilginin arttığŸını ifade eden Arap, "Bu sayede yeni yatırımlar ve yeni istihdam alanları ilimize kazandırılmaktadır. 9'uncu etapta talep edilen hibe miktarının; 8 etabın toplamında verilmişŸ olan hibe miktarından fazla olması ilimizin yatırımlara olan ilgisini göstermişŸtir" ifadelerini kullandı.

Arap, açıklamasında şŸunları kaydetti:

"Uygun bulunan 39 projenin toplam bedeli ortalama 50 milyon lira olup, hibeye esas proje tutarı yaklaşŸık 48 milyon liradır. 39 proje için yatırımcılarımız tarafından talep edilen hibe miktarı yaklaşŸık 24 milyon liradır. 9'uncu etaba kadar ilk 8 etapta toplam 89 proje uygulanmışŸ olup, bu projelerin toplam yatırım tutarı yaklaşŸık 45 milyon lira ve verilen hibe miktarı 21,5 milyon liradır. OnaylanmışŸ projelerle ilgili yatırımcılarımızın hibe sözleşŸmesi öncesinde il müdürlüğŸümüze müracaat etmeleri gerekmektedir"

Kaynak: AA