Kalpteki Ritim Bozukluğu 'Dondurularak' Tedavi Edildi

Diyarbakır'da, 71 yaşındaki hastanın kalbindeki ritim bozukluğu kriyoablasyon (dondurma) yöntemiyle tedavi edildi.

Kalp hastası 71 yaşındaki Mehmet Nuri Danış, kalpte ritim bozukluğu sebebiyle Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Rahatsızlığı dolayısıyla yürümekte güçlük çeken Danış, hastane yöneticisi Kalp ve Damar Uzmanı Doç. Dr. Hikmet İyem tarafından uygulanan kriyoablasyon yöntemiyle sağlığına kavuştu.
Doç. Dr. İyem, tedavi sonrasında yaptığı açıklamada, kalpteki ritim bozukluğunu dondurma yöntemiyle ortadan kaldırdıklarını belirtti.

İyem, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Bu hastanın romatizmaya bağlı olarak bozulan iki kalp kapağından birini metal bir kapakla değiştirdik. Diğer bozuk kapağı da tamir ederek mevcut ve yıllardır hastayı rahatsız eden ritim bozukluğu için de kalpteki ritim bozukluğu odaklarını eksi 100 ile eksi 140 dereceler arasına kadar soğutarak dondurma işlemi yaptık. Bu şekilde ritim bozukluğu düzelen hastamızın ameliyat sonrası yaşam kalitesinin belirgin derecede yükselmesini sağladık."
Bölge sınırları içerisinde Avrupa standartlarında hizmet verme çabasında olduklarını ifade eden İyem, artık çok özellikli ameliyatlar yapabildiklerini kaydetti.

Kaynak: AA