İcralık Arıtma Tesisi Sökülüyor

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde geçen yıl yapımına başlanan ve tamamlanmak üzere olan kanalizasyon arıtma tesisi inşaatı müteahhit firmanın borçlarını ödemediği gerekçesi ile icra vasıtası ile sökülmeye başlandı.

İcralık Arıtma Tesisi Sökülüyor
2 bölümden oluşan ve 42 milyon TL’ye mal olan arıtma tesisinin bu ay içinde devreye girmesi beklenirken, müteahhit firmanın taşeronun hak edişlerini ödemediği gerekçesi ile inşaat durmuştu. Geçen ay yine icra kanalıyla hacze giden avukatlara ödeme yapılmış ve icra işlemi gerçekleşmemişti. Müteahhit firmadan alacağı olan 13 firmayı temsilen avukatlar önceki gün yine arıtma tesisine gelerek 2 adet çamur arıtma makinesini söküp oto parka çekti.

Müteahhit firmanın taşeronlara 5 milyon civarında borcunun bulunduğu iddia edildi.

Arıtma tesisine demir satan Nasip İnşaat’ın yetkilisi İlyas Ayyıldız, firmalarının 512 bin TL alacaklı olduğunu belirterek, “Aylardır ödeme yapılmıyor. Biz de tükendik. Alacağımızı normal yollardan alamayınca mecburen icra takibine başvurduk. Böyle olmasını hiç kimse istemezdi. Ama bizim gibi bir çok firma mağdur oldu” dedi.

Alacaklı firmaların avukatları, İller Bankası’nın ihale ettiği arıtma tesisi inşaatında yaşanan sıkıntılarla ilgilenmediğini ileri sürerek, “Adeta müteahhit firmanın sözcüsü gibi davranıyorlar. Firmadan çok İller Bankası firmayı savunuyor. Bu sıkıntı devam ederse İller Bankası bu işi en az 3 yıl devralamaz. Bir an önce insanların mağduriyeti giderilsin” dedi.

Yenişehir’de geçen yıl yapımı tamamlanan SGK hizmet binasında da müteahhit ile taşeronlar icralık olmuştu.
Kaynak: İHA