Hematolojik Hastalıklar Uluslararası Kongrede Tartışılacak

Türk Hematoloji Derneği (THD) tarafından düzenlenen International Congress on Leukemia Lymphoma Myeloma(Uluslararası Lösemi Lenfoma Miyeloma Kongresi)’nın beşinci kongresi, 21-23 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Hematolojik Hastalıklar Uluslararası Kongrede Tartışılacak
Türk Hematoloji Derneği (THD) ve 5th ICLLM Kongresi Başkanı Prof. Dr. Teoman Soysal, 21-23 Mayıs 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenecek kongre ile ilgili şunları söyledi:

“Türk Hematoloji Derneği, 1967 yılında kurulmuş alanındaki en köklü ve en yenilikçi dernektir. Tüzüğünde yer aldığı üzere amacı, Türkiye’de hematoloji ve hematolojiyle birlikte çalışan bilim dallarıyla ilgili bilgi iletişimini sağlamak, bu konudaki çalışma ve araştırmaları geliştirmek, desteklemek, tüm Türkiye sınırları içinde ihtiyaç duyan herkesin faydalanmasına sunmak ve Türk hematolojisinin ulusal ve uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil edilmesini sağlamaktır. Derneğimizin uluslararası en önemli aktivitelerinden olan 5th International Congress on Leukemia Lymphoma Myeloma’nın uluslararası alanda tanınırlığı her geçen yıl artmaktadır. 2013 yılında yapılan son kongremizde 42 farklı ülkeden toplam 474 uzman katıldı. Ülkemizde düzenlenen uluslararası katılımlı bu kongrenin en önemli özelliklerinden biri programının oluşturulma şeklidir. Hematologların yakından tanıdığı, konusunda dünyaca ünlü bilim adamlarının bilimsel programını oluşturduğu ve oturumları yöneteceği kongrede, bu uzmanlarca seçilen konu ve konuşmacılar yer almaktadır. 12 bilimsel oturum, 3 uydu sempozyumu ile 3 uzmanı ile tanışın oturumlarının yer aldığı programa toplam 43 yabancı konuşmacı katılacaktır. Hematolojik hastalıkların görülme sıklığının artması yanında bu hastalıkların tanı ve tedavisinde bulunan yeni yöntemler ve biyolojik tedaviler her yönü ile tartışılacaktır. Konuşmacılar, habis hematolojik hastalıklardaki tıbbi(tanı, tedavi vd.) gelişmeleri, aralarında Türkiye’den ve dünyanın değişik ülkelerinden kongreyi izlemeye gelen hematoloji uzmanlarına aktaracaklar”.

IMMUNOHEMATOLOJİ SEMPOZYUMU DÜZENLENECEK

Hematoloji, araştırma geliştirme faaliyetlerinin en yoğun olarak yürütüldüğü bilim dallarından biri olduğunu belirten Prof. Dr. Soysal, şöyle devam etti:

“Son yıllarda gerek selim gerekse habis hematolojik hastalıkların tanı ve tedavisinde baş döndürücü bir hızla meydana gelen bilimsel ilerlemeler immunolojinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur. Her geçen gün özellikle immunolojik mekanizmalarla etki gösteren birçok molekül geliştirilmekte ve hekimlerin kullanımına sunulmaktadır. THD öncü ve lider konumunu bu alanda da göstermiş ve söz konusu bilimsel gelişmelerin yakın olarak takip edilebilmesi, bu konuda araştırmaların yürütülebilmesi ve ulusal politikalar geliştirilebilmesi amacıyla bu sene İmmunohematoloji bilimsel alt komitesini kurmuştur. ICLLM bünyesinde kongreden bir gün önce, 20 Mayıs 2015 tarihinde tümör immünolojisi ve hematolojik malinitelerde immünoterapi konularında güncel bilimsel gelişmelerin ele alınacağı ‘First İstanbul Immunohematology Summit’ adında tek günlük uluslararası bir immunohematoloji sempozyumu da düzenleyecektir. Katılımcılar için üst düzeyde bilimsel ziyafet sunmak ve uzun bir süre hafızalarda yer alacak bir kongre olması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık”.
Kaynak: İHA