Erlere, Koruyucu Ruh Sağlığı Eğitimi

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında bulunan TCG Büyükada korvetindeki sözleşmeli erlere, Koruyucu Ruh Sağlığı Eğitimi verildi.

Erlere, Kuzey Görev Grup Komutanlığı Rehberlik ve Danışma Merkezi Amiri Öğretmen Binbaşı Ebru Yılancı tarafından madde bağımlılığıyla mücadele, öfke yönetimi, etkili iletişim kurma, uyum becerileri ve stresle baş etmenin yolları anlatıldı.
Yılancı, gazetecilere yaptığı açıklamada, kişilerin, sorun alanlarına ve çözüm becerilerine yönelik farkındalık düzeyleri artırılarak askerlik yükümlülüklerinin daha sağlıklı tamamlamalarının sağlandığını söyledi.

Yılancı, "İcra edilen Koruyucu Ruh Sağlığı eğitimleriyle askerlik yükümlülüğünün ilk 3 ayında gençlere, sorun alanlarına yönelik çözüm için farklı bir bakış açısı kazandırılmaktadır" dedi.

Eğitim süresince uzman personelden destek alındığına dikkati çeken Yılancı, erlere, sorunların sadece kendilerinde meydana gelmediğinin de anladığını bildirdi.
Yılancı, eğitimlerde erlerin oluşabilecek sorunlarda başvurabilecekleri uzman personelle tanıştığını belirterek, şunları kaydetti:
"Erlerimize için her türlü desteği veriyoruz. Erler, özellikle gemilere uyumla ilgili sorunlar yaşayabilirler, bu konuda da destek veriliyor. Eğitimler gemideki komutanlar ve merkezlerdeki uzman personelce sağlanıyor."
Kaynak: AA