Akdağmadeni'nde Açık Öğretim Lisesi Mezunları Diploma Aldı

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde açık öğretim lisesinden mezun olan 14 öğrenci düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Akdağmadeni Öğretmenevi Salonundaki diploma törenine, Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Karadağ, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ersoy Ceylan, daire amirleri ve mezunlar katıldı.

Törenin açılışında konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Karadağ, eskiden Türkiye'de eğitim seviyesinin ve okuma yazma oranının çok düşük olduğunu hatırlatarak, "Eğitim alanında yaptığımız mücadeleler sayesinde başarı seviyesini yüzde 90'ların üzerine çıkardık" dedi.

Açık Öğretim Lisesi Müdürü Osman Özdemir de Akdağmadeni'nde liselerine kayıtlı öğrenci sayısının 700'lere ulaştığını, bu sayının yüzde 60'ını ise kadınların oluşturduğunu söyledi.

Buradan mezun olan öğrencilerin büyük bir kısmının üniversite sınavlarında da başarılı olduğunu kaydeden Özdemir, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren açık öğretim okullarının aktif öğrenci sayısının 1 milyon 500 bini aştığını kaydetti.

Türkiye'de 2006 yılı öncesi 90 merkezde açık öğretim lisesi işlemlerinin yapıldığını anımsatan Özdemir, "2008 yılına kadar sadece Yozgat'ta sınav merkezlerinin bulunuyordu. Şimdi ise Yenifakılı ve Çandır ilçeleri hariç tüm ilçelerde sınav merkezleri oluşturulmuştur. Yozgat'ta bugüne kadar toplam 4 bin 144 öğrencimiz mezun oldu. Bu sayının her geçen gün artması bizleri bir hayli mutlu etti. Açık öğretim ve mesleki açık öğretim lisesi mezunlarından üniversiteye yerleşen öğrenci sayısının küçümsenmeyecek kadar fazla ve başarı oranlarının da bir o kadar yüksek olması bizleri mutlu etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA