400 Yataklı Hastane 4 Mayıs’ta Hizmete Giriyor

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Erdoğan Öz, 4 Mayıs tarihinden itibaren 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçeceğini kaydetti.

400 Yataklı Hastane 4 Mayıs’ta Hizmete Giriyor
400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bazı birimler faaliyetini yürütürken, poliklinik hizmetlerinin 4 Mayıs tarihinden itibaren verilmeye başlayacağını ifade eden Öz, Adıyaman halkının büyük bir özlemle beklediği 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin açılma müjdesini verdi.

Öz, şunları söyledi:

“Sağlık hizmetlerinde gerçekleştirilen yapısal değişiklikler sayesinde, sağlık hizmetlerinde erişimle ilgili yaşanan zorlukları en aza indiriyoruz. Sağlık hizmetinde kaliteyi daha da yükseltmek adına ilimize ve halkımıza yakışacak bir sağlık tesis olan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tefrişat ve tıbbi cihazların temini ve kurulmasıyla hizmet vermeye hazır hale gelmiştir. Yoğun bir çalışma sonrası Hastanenin birimleri oluşturulup yüksek standartlarda hizmet verilecek hale getirilip, sağlıklı bir ortam sağlanmıştır. Yeni dönemde Tıp Fakültesi ile taşınma süreci başlayıp aşama aşama sağlık birimleri taşınacak ve hizmet verilecektir. 4 Mayıs 2015 tarihi itibari ile yeni hastane binamızda poliklinik hizmetleri başlayacak ve aşama aşama ameliyathane, yoğun bakım, kardiyoloji, kardiyovasküler cerrahi, diyaliz yanık ünitesi, yara bakım ünitesi ve acil ünitesi süreç içinde aktif hale getirilecektir. Büyük fedakarlık ve yoğun çalışma sonrası Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesini yeni binasından hizmet vereceğini duyurmanın haklı gururunu yaşıyoruz. İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Başta Sayın Sağlık Bakanımız, Sayın Valimiz, vekillerimiz ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürü borç biliriz.”
Kaynak: İHA