Yeditepe Üniversitesi Öğrencilerinden Gönüllü Sağlık Taraması

Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanlığının "Sağlık ve Yardımda Kardeş Ziyareti" projesi kapsamında İstanbul Yeditepe Üniversitesi öğrencileri, Borçka'da gönüllü sağlık taraması yaptı.


Üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık, beslenme ve diyet bölümlerinde okuyan öğrenciler, yaklaşık 3 bin kişiyi sağlık taramasından geçirdi.
Sağlık taramasına katılan Borçka Belediye Başkanı Aslan Atan, Türk Kızılayı Ataşehir Şubesi yetkilileri ile öğrencilere teşekkür etti.
Türk Kızılayı Ataşehir Şube Başkanı Rahman Baki, "Sağlık ve Yardımda Kardeş Ziyareti" projesi kapsamında İstanbul Ataşehir ve Üsküdar Belediye Başkanlıkları, Yeditepe Üniversitesi, Borçka Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılayı Borçka Şubesi sponsorluğunda Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de sağlık taraması gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu kapsamda 11 tıp, 3 diş hekimliği, 2 eczacılık ve 2 diyet bölümü öğrencisi olmak üzere 18 kişilik ekiple, Borçka'da yaklaşık 3 bin kişiyi sağlık taramasından geçirildik" dedi.

Diyabet, ağız sağlığı, şeker ve tansiyon konularında tarama yaptıklarını ifade eden Atan, "Güzel bir proje oluyor. Burayı çok sevdik, çok beğendik. Bundan sonra da eğer vakit olursa tekrar gelmek istiyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Borçka Şube Başkanı Vehbi Şentürk ise ilçede ağız sağlığı, diyabet ve tansiyon taraması yapıldığını kaydederek, "Bu bağlamda ilçemizin Belediye Başkanı Aslan Atan'a da teşekkür ediyoruz. Çünkü bize yoğun destek verdi ve insanlarımız buraya gelip bu hizmeti alıyor. Emeği geçenlere ve duyarlı Borçka halkımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Sağlık taramasından geçen Fatma Nalbant, çok memnun kaldıklarını dile getirerek, "Bu taramayı organize edenlere teşekkür ediyoruz" ifadesini kullandı.

İstanbul Yeditepe Üniversitesi öğrencileri de kendilerine yakın ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür ederek, "Öncelikle, mesleğimize başladığımızda bizi nasıl hastalar bekliyor, neler bekliyor, nasıl bir ortam bekliyor, bunları görme fırsatı bulduk. İnsanımızın sağlığı, taramaya, bilgilenmeye ihtiyacı olduğunu gördük ve çok da verimli güzel vakit geçirdik. Mutlu döneceğiz buradan" diye konuştu.

Kaynak: AA