Teog Sınavına Doğru

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, ilde Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavına bin 779 öğrencinin katılacağını bildirdi.

Şahinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TEOG sistemi kapsamında, sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci dönem ortak sınavlarının 29 Nisan Çarşamba ve 30 Nisan Perşembe günü gerçekleştirileceğini belirtti.

Sınava merkez ilçeden 611, Kelkit'ten 493, Köse'den 90, Kürtün'den 213, Şiran'dan 213 ve Torul'dan 159 olmak üzere bin 779 öğrencinin katılacağını vurgulayan Şahinkaya, şunları kaydetti:
"Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları gerçekleştirilecek. Her ders yazılısında, 20 sorunun yanıtlanması için öğrencilere 40'ar dakika süre verilecek. Dinlenme süresi ise 30'ar dakika olacak. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilere ise alacakları sınav hizmetinden dolayı her ders için sınav süresi 55'er dakika, dinlenme süresi ise 15'er dakika verilecek. Ortak sınavların gerçekleştirileceği günlerde, sınavların yapıldığı okullardaki 5, 6 ve 7'nci sınıf öğrencileri ve ortaokullarla aynı bahçede eğitim gören diğer okullardaki öğrenciler ders yapmayacak."
Kaynak: AA