Kop Bölgesi Gençlerine Avrupa'da Staj İmkanı

Konya Ovası Projesi (KOP) Bölgesi'nde yaşayan 200 genç, yabancı dil yeterliliklerini artırmak, mesleki gelişimlerini sürdürmek ve daha iyi bir kariyere sahip olmak için 3 ay boyunca Avrupa'da staj yapma imkanına kavuşacak.

KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile ÜNİKOP üyesi Necmettin Erbakan, Aksaray, Selçuk, KTO Karatay, Mevlana, Niğde ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversiteleri, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Büyükşehir Belediyesi birlikteliğinde sunulan "Staj ve Eğitim Konsorsiyum" projesi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından akredite edildi.
Projenin Koordinatörlüğünü KOP İdaresi ve Necmettin Erbakan Üniversitesinin üstlendiğini söyleyen KOP İdaresi Başkan Vekili İhsan Bostancı, amaçlarının hem bölge insanının ufkunu açmak, hem de KOP'luluk bilincinin artırılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

"Staj ve Eğitim Konsorsiyum" projesinin ana hedefinin, KOP Bölgesi üniversitelerinde okuyan lisans, yüksek lisans, doktora öğrencilerinin yurt dışında alanlarıyla ilgili kurum ve kuruluşlarda staj yapmasını sağlamak olduğunu belirten Bostancı, "Bunun yanında proje ortaklarının kendi personelinin yabancı dil yeterliliklerini artırmalarını imkan sağlamaktır" dedi.

Proje kapsamında konsorsiyum ortaklarına yapılan başvuruların değerlendirilmesi sonucu belirlenecek UNİKOP üyesi üniversitelerinden toplam 200 öğrenci ve personelin, 2 ila 3 ay arasında değişecek eğitim ve staj hareketliliği için Avrupa ülkelerine gönderileceği bildirildi.

Kaynak: AA