Kepez Orkestrası Üyelerinden Ziyaret

Antalya’da 18 Mayıs’ta ilk çok sesli konserini verecek olan Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası üyeleri, Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ziyaret etti.

Kepez Orkestrası Üyelerinden Ziyaret
Orkestra Şefi, Engin Beslek, ziyarette yaptığı konuşmada 2014 kurulan orkestranın çello, keman, yan flüt, viyola, gitar ve piyano kullanan 110 üyeden oluştuğunu belirtti. Orkestra üyelerinin Kepez’deki okullarda okuduğunu söyleyen Besler, orkestranın yaptığı başarılı çalışmalarla ilgili, “Antalya Piyano Festivali’nde 3 konser verdik. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin 4.Genç Yetenekler Klasik Müzik Festivali’ne katıldık. Akdeniz Üniversitesi’nde konser verdik. 23 Nisan Şenlikleri’nde iki kez TRT’ye konuk olduk. Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Gürer Aykal başta olmak üzere bir çok önemli müzik adamlarından olumlu eleştiriler aldık. Yurt içi ve yurt içinden birçok müzik festivallerinden davet alıyoruz” bilgilerini verdi.Şef Engin Besler, 18 Mayıs’ta verecekleri konserde de ilk kez çok sesli eserleri seslendireceklerini ifade etti.

Kepez Belediyesi Çocuk ve Gençlik Orkestrası üyelerini ve şeflerini başarılarından dolayı kutlayan Başkan Tütüncü, öğrencilerin hem derslerinde hem de spor, sanat gibi çeşitli sosyal alanlarında başarılı olması için her türlü desteği ve katkıyı sağladıklarını belirtti. Orkestranın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirten Başkan Tütüncü, öğrencileri tebrik etti.

Ziyarette, Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile orkestra yardımcı şefi Natalia Güneyik de yer aldı.
Kaynak: İHA