Gümüşhane'den Kısa Kısa

Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Kırıntı köyü muhtarı Hüseyin Bal'la görüştü.

Vali Yavuz, Şiran ilçesine bağlı Kırıntı köyü muhtarı Bal ile Kırıntı Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Aslan Aydoğan'ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.
Bal ve Aydoğan'dan köyün sorun ve taleplerini dinleyen Yavuz, ziyaret dolayısıyla memnuniyet duyduğunu belirtti.

- Gümüşhaneli sporcuların başarısı
Gümüşhaneli sporcular, Havalı Silahlar Egemenlik Kupası Şampiyonası'nda madalya kazandı.
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İsrafil Aslan, yaptığı yazılı açıklamada, Atıcılık ve Avcılık Federasyonu'nun 2015 yılı faaliyet programında yer alan Havalı Silahlar Egemenlik Kupası Şampiyonası'nın 21-26 Nisan'da İçel'de gerçekleştirildiğini belirtti.

Şampiyonaya antrenör Coşkun Abiş yönetiminde, genç bayan ve yıldız erkek kategorilerinde katılım gerçekleştirildiğini ifade eden Aslan, şöyle devam etti:
"Yıldız sporcularımızdan Muhammet Furkan Abiş, 396,4 puan alarak yeniden Türkiye şampiyonu olmuştur. Muhammet Furkan Abiş, Muhammet Selim Günday ve Muhammet Kolcu'nun yer aldığı yıldız erkekler havalı tüfek takımımız, 1160,6 puanla Türkiye havalı silahlar takım rekorunu kırarak şampiyon oldu. Antrenörümüz Abiş'i ve sporcularımızı başarılarından dolayı kutluyorum."
Aslan, çalışmalarda desteğini esirgemeyen Vali Yücel Yavuz'a, Gümüşhane Belediye Başkanı, aynı zamanda Atıcılık ve Avcılık İl Temsilcisi Ercan Çimen'e teşekkür etti.
- Gençlik kampına davet
Gümüşhane'de gençlik kampı gerçekleştirilecek.
İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gümüşhane Gençlik Merkezi tarafından gençlik kampı düzenleneceği belirtildi.
Açıklamada, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurulmuş tesislerde gerçekleştirilecek kampa katılacak gençlerin ulaşım, konaklama ve yemek ihtiyaçlarının Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca karşılanacağı vurgulandı.
Kamplara 12-22 yaş aralığındaki gençlerin katılabileceği ifade edilen açıklamada, başvuruların 2-24 Mayıs'ta "facebook.com/Gençlik Kamplarİ" ile "www.genclikkamplari.gsb.gov.tr" adreslerinden online yapılması gerektiği kaydedildi.
Kaynak: AA