'En Çok Çocukla Koşma Dünya Rekoru', İstanbul'da Kırıldı

Dünya Çocuk Rekorları "en çok çocukla koşma" kategorisindeki dünya rekoru, İstanbul'da kırıldı.

İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü öncülüğünde, Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteğiyle düzenlenen "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışması kapsamındaki rekor denemesi Beşiktaş Çilekli Spor Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Işık, İstanbul Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Rekor Tescil Heyeti Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Triatlon Milli Sporcusu Bahar Saygılı önderliğinde, rekor denemesi öncesi ısınma hareketleri yapan çocuklara, projenin marka elçisi oyuncu Berna Laçin ve kızı Ada Eşiz de eşlik etti.
Isınma hareketlerinden sonra yaklaşık 350 çocuk, "En çok çocukla koşma" dünya rekorunu kırmak üzere start aldı. Emirhan Coşkun'un birinci olduğu koşu, Rekor Tescil Heyeti'nce değerlendirildi. Heyet, "en çok çocukla koşma dünya rekoru"nun kırıldığını tescil etti.
Anne ve çocuklarının renkli görüntüler oluşturduğu etkinlik, çocuklar için hazırlanan eğlenceli aktivitelerle sona erdi.

- "Çocuklarımızı erken yaşta spora yönlendirmeliyiz"

Laçin, gazetecilere yaptığı açıklamada, sporun çocukluk yaşlarında edinilmesi gereken bir alışkanlık olduğunu belirterek, "Bu alışkanlık maalesef sonradan kazanılamıyor. Bu yüzden çocuklarımızı ne kadar erken spora yönlendirirsek onların hayatları için o kadar iyi olur" dedi.

Kızı Ada Eşiz'in de farklı spor dallarını denediğini dile getiren Laçin, şunları kaydetti:
"Kızım da aslında tamam karar veremedi. Bir arayış içerisinde ancak biz anne ve babalar olarak onları doğru yönlendirmeliyiz. Onlarla birlikte aktivitelerde bulunmak fiziksel ve psikolojik gelişimleri için faydalıdır diye düşünüyorum. Bu etkinlikle anne ve çocukların bir arada vakit geçirdiği bir etkinlik olması dolayısıyla önemlidir."
Kaynak: AA