'En Ağırıma Giden Soruların Çalınması Oldu'

Burdur'da yaklaşık 18 yıldır birçok memurluk sınavına girmesine rağmen bir kuruma yerleştirilmeyen Haluk Sağlam, "En ağırıma giden 2010'daki KPSS'de soruların çalınması oldu" dedi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Burdur Meslek Yüksekokulu Elektronik Bölümü mezunu 38 yaşındaki Sağlam, 1997'den bu yana aralarında KPSS'nin de olduğu pek çok memurluk sınavına girdi.
Aradan 18 yıl geçmesine rağmen bir kuruma yerleştirilmeyen Sağlam, sosyal ve ekonomik yönden sıkıntılar yaşadı.
- "Sınavlarda hile yapanlar moralimi bozdu"
Şehir merkezinde yaşayan ve bir dergide çalışan Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınavlarda soruların çalınması, düşük puan alması ya da bölümünden kaynaklı nedenlerle bir devlet kurumuna yerleştirilemediğini söyledi.

Bu durumun hayatını olumsuz etkilediğini anlatan Sağlam, "Sosyal ve ekonomik sorunlar yaşadım. En ağırıma giden de 2010'daki KPSS'de soruların çalınması oldu. Hak etmeden, sınavlarda yapılan hilelerden dolayı bazı yerlere gelen insanlar moralimi bozdu. Çünkü üniversite mezunu olmama rağmen asgari ücretlerle iş bulabildim" dedi.

- "Başımızı öne eğip, önümüzdeki seçeneklere baktık"
Sağlam, başka arkadaşlarının sınav sonuçlarına göre bazı kurumlara yerleştirilmesine karşın kendisinin yerleştirilmemesinin psikolojisini bozduğunu dile getirdi.
2010 yılındaki sınav sorularının çalınmasından dolayı geçmişe dönük haklarını aramak amacıyla herhangi bir girişimde bulunamadığını kaydeden Sağlam, şöyle konuştu:
"Başımızı öne eğip önümüzdeki seçeneklere bakarak elimizdekilerle yetirmeye gayret gösterdik. Dershaneye gidip sınavlara hazırlanma lüksümüz de olmadı. Zaten bir taraftan çalışıp ekmek parası kazanıyoruz. KPSS'den 72 puan aldım, yine bir kuruma yerleştirilmedim ama diğer bölümlerden mezun olan arkadaşlarım 71, hatta daha düşük puanlarla yerleştirildi. Bu konudan da rahatsızlık duydum."
Kaynak: AA