'Çocuk Gelinler Projesi' Başlıyor

Bursa sınırları içerisinde 17 ilçeyi kapsayan "Daha dün çocuktum!" adlı çocuk gelinler projesi yarın başlıyor.

Proje kapsamında Merinos Parkı Gölpark Tesisleri'nde yapılan basın toplantısında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çocuk gelinler konusunun ülkemizin kanayan yaralarından biri olduğunu dile getirdi.
Çocuk gelinler konusunda dünyada ikinci sırada olduğumuzu ifade eden Altepe, "Bu kapsamda artık bu eksikliklerimizi telafi etme yolunda gerçekten topyekün bir çalışma başlatıldı. Bu konuda özellikle Başbakanlık genelgesi ile birlikte tüm şehirlerimizde ve Bursa'mızın 17 ilçesinde bu proje başlamış oldu" dedi.


Altepe, projenin ortakları; Bursa Valiliği, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa İl Müftülüğü, Bursa Barosu Kadın Hukuku Komisyonu, Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bursa Dörtçelik Çocuk Hastanesi ve Bursa ve Merkez İlçeleri Roman Dernekleri Federasyonu ile beraber yürütüleceğini dile getirdi.
Toplantıda konuşan Bursa Valisi Münir Karaloğlu da, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin 1'inci maddesinde, "Her insan 18 yaşına kadar çocuk kabul edilir" ifadelerinin yer aldığını hatırlatarak, bu sözleşmeye aykırı davranamayacağımızı ifade etti.

Toplumu bu konuda duyarlılığa davet eden Karaloğlu şöyle konuştu:
"18 yaşına girmeden hiçbir çocuğumuz evlenmesin ve evlendirilmesin. Ve 18 yaşına girmiş bir çocuğun da rızası var denmesin. Çünkü o rıza değildir. O başka birşeydir. Toplumumuzu bu konuda duyarlılığa davet ediyoruz. Bütün kesimleri duyarlılığa davet ediyoruz. Sadece olumsuzluk ortaya çıktıktan sonra olayın üzerine gitmek değil. Olayın kaynağına inip kaynağından itibaren bu işi çözmek önemlidir."
Projenin yarın itibariyle Mustafakemalpaşa ilçesinde başlayacağı ve 24 Aralık'a kadar her hafta devam edeceği belirtildi.
Kaynak: AA