'Ortak Akıl’a Önem Veriyoruz'

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, mahallelerde yapılacak hizmet ve yatırımları, vatandaşla iç içe olan, her derdini bilen muhtarlarla birlikte gerçekleştireceklerini söyledi.

'Ortak Akıl’a Önem Veriyoruz'
Büyükşehir Belediyesi önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki’nin yanısıra belediyede görev yapan bürokratlarla birlikte Bünyün ve Yeşilhisar’dan gelen muhtarlarla biraraya gelen Başkan Çelik, ortak akıl ile hareket ettiklerini belirterek, "Bir yıl önce çıkan ’Bütünşehir Belediyesi’ kanunu ile Büyükşehir Belediyesi’nin sınırları tüm ilçelerimizi kapsar hale geldi. Bu yasa çıkmadan önce ihtiyaçları yerinde tespit ettik, ardından projeleri geliştirip ihaleye çıkarak yatırımları hayata geçirmeye başladık. Halkın içinde olan, istek ve taleplerini dinleyen, mahallenin ihtiyaçlarını yakından bilen kişiler olarak sizin tavsiyeleriniz ve görüşleriniz bizim için önem arzediyor. Eskiden beri ’Ortak Akıl’ kültürüyle hareket ediyoruz. Şu anda belediyemizde görev yapan tüm ilgili daire başkanı ve üstdüzey yöneticilerle birlikte buradayız. Sizleri dinlemeye geldik. Daha sonra da biz size geleceğiz ve ihtiyaçları yerinde tespit edip gidermenin yolları arayacağız" dedi.

BÜTÇENİN YARISI, NÜFUSUN %20’SİNE

Başkan Çelik’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediyesi önceki başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki de Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelere yatırım konusunda dersine iyi çalıştığına vurgu yaparak, "Kamuda proje üretmek zordur, özellikle büyük projelerde bütün safhalarını tamamlayıp temelini atmak bir hayli zaman alır. Oysa Büyükşehir Belediyesi, ilçelere yatırım konusunda çok iyi bir performans ortaya koydu. Çok hızlı bir şekilde projeleri geliştirdi, yatırımların temelini atıp yapımına başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin bu yılki 500 milyon liralık yatırım bütçesinden ilçelere ayrılan pay 250 milyon lira. Şehirde yaşayan 1 milyon 100 bin nüfusa da 250 milyon lira, ilçelerde yaşayan 200 bin nüfusa da 250 milyon lira. Yani nüfusun %20’sine bütçenin yarısı ayrılmış durumda. Olsun, çünkü ilçelerin buna ihtiyacı var, aradaki farkın kapanması için, acil ihtiyaçların karşılanması için bunun yapılması lazım" diye konuştu.

21 yıllık belediye başkanlığı döneminde söz verip de yapamadığı hiçbirşeyin olmadığına dikkat çeken AK Parti Kayseri Milletvekili Adayı Mehmet Özhaseki, başı dik, alnı açık şekilde belediyeden ayrıldığını söyleyerek, "Siyasiler gelir, konuşur gider’ anlayışı yok artık. Siyeset bizim için insanlara hizmet etme yoludur. Dürüstçe yapılırsa, herkes istifade eder. 21 yıl boyunca gece gündüz demeden çalıştım. Bu süre zarfında söz verip de yapamadığım hiçbir iş olmadı. Bunun sonucunda da başım dik, alnım açık olarak belediyeden ayrıldım. Şimdi benim için yeni bir dönem başlıyor. Allah, burada da yine iyi işler yapmayı nasip etsin" dedi.
Kaynak: İHA