Fotoğrafçılık Kursiyerleri Karagöl'de Deneme Çekimi Yaptı

Borçka Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce açılan fotoğrafçılık kursuna katılan 22 kursiyer, Karagöl'de dereme çekimi yaptı.


Fotoğraf kursunda usta öğretici olarak görev yapan İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Polis Merkez Amiri İsmail Katı, kursun yaklaşık bir aydır başarıyla sürdürüldüğünü belirterek, "Bugün de uygulama için Borçka Karagöl'e geldik. Fotoğraf çekimi konusunda profesyonel anlamda bir şeyler yapalım istedik, böyle bir ihtiyaç vardı, farklı meslek gruplarından fotoğrafçılığa meraklı birçok kişiyle tanıştık" dedi.

Karagöl'ün, Borçka'nın, Artvin'in simgesi olduğunu dile getiren Katı, "Mümkün oldukça uygulamalarımızı burada yapacağız. 96 saatlik kursumuz 15 Mayıs'ta sona erecek. Kurs sonunda kursiyerlerimizin çektiği fotoğraflarla sergi açmayı ve satışa sunmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Kursa katılan Soner ve Songül Kara adlı kardeşler ise doğa çekiminden önce fotoğrafçılıkla ilgili teknik bilgileri öğrendiklerini anlatarak, "Kursa katılarak çok şey öğrendiğimizi düşünüyoruz. Borçka Karagöl çok güzel. Şu an çekim yaparken hem güneş, hem bulutlar, hem dolu yağışı, aynı anda üç mevsim yaşıyoruz sanki. Müthiş bir görüntü var, bunu fotoğraflara yansıtamasak da çok güzel bazı kareler yakaladık. Kurs sonunda muhakkak sergi açmayı düşünüyoruz, fotoğraflarımızı sergileyeceğiz" ifadesini kulandı.
Kursiyerlerden Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdür Yardımcısı Erhan Balcı ise iki yıldır fotoğrafçılıkla uğraştığını kaydederek, "İşin pratiğini öğrendikten sonra çok güzel bir ilgi alanı olduğunu keşfettim. İnsanın bazen bu şekilde dinlendiğini gördüm. İnşallah bu kursumuz daha kapsamlı hale gelecek, daha çok kursiyer bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA