Bakan Müezzinoğlu: 'Birlik ve Beraberliğimiz Bozulmasın”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinliğine katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “En çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" dedi.

Bakan Müezzinoğlu: 'Birlik ve Beraberliğimiz Bozulmasın”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Çiftehavuzlar mahallesinde Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası etkinliğine katıldı.

5 yıldır programı düzenleyen Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ne ve katılımcılara teşekkür eden Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, "İnşallah Rabbim bizleri Kur’an Medeniyetinden ve Peygamberimizin güzel ahlakından uzak tutmasın. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Birlik ve beraberliğimiz bozulmasın" dedi.

Vali Münir Karaloğlu ise "Bu seneki ’Kutlu Doğum Haftasının’ teması, ’Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’. Günümüz dünyasında artık maalesef insanların farklılıklarını problem haline getirdiği, aynı dine mensup insanların bile birbirlerini rahatlıkla canına kastedebildiği bir dönemden geçiyoruz. İşte bu dönemde ’Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’nu tema alan bir ’Kutlu Doğum Haftasını’ icra ettik. İnşallah Peygamberimizin, insanların rengine, diline, meşrebine bakmadan; Bilal-i Habeşi ile Selman-ı Farisi’yi nasıl kardeş kıldıysa, Ensar ile Muhaciri nasıl kardeş kıldıysa ve kardeşlik hukukunu oluşturduysa, bu coğrafyada yaşayan bütün unsurlar, aynı bayrağın altında, aynı dine mensup, aynı ezanı dinleyerek, Peygamber efendimizin ’Birlikte Yaşama Ahlakı ve Hukuku’ çerçevesinde kardeşçe yaşarız diye temenni ediyorum. Bu organizasyonu düzenleyen Batı Trakya Türkleri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanına ve üyelerine çok teşekkür ediyor, başta programa katılan Sayın Bakanımıza ve tüm davetlilere sevgiler, saygılar sunuyorum" dedi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, gelen davetlilere yemek ikram edildi.

Bu arada Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Mudanya ilçesi Aydınpınar Mahalle halkı tarafından düzenlenen Kutlu Doğum haftası programına da katıldı. Mahalle meydanında Mehter Takımı ve Kılıç Kalkan ekibinin gösterileriyle başlayan program mevlit ve dualarla son buldu.
Kaynak: İHA