Ak Parti Sakarya Milletvekili Adayı Mustafa İsen Açıklaması

AK Parti Sakarya Milletvekili adayı Mustafa İsen, "Doğa turizmi, termal enerji, kış sporları ve bunlara eklenecek onlarca yeni sektör açısından Sakarya'nın çok fazla potansiyeli var. Kent merkezi ve ilçelerdeki bu potansiyel en kısa sürede harekete geçirilmeli" dedi.

İsen, yaptığı açıklamada, Sakarya'nın istatistiklerinin çoğu alanda Türkiye istatistiklerinin üstünde olduğunu söyledi.

Sakarya'daki coğrafi güzelliklerin farkına varılması gerektiğini vurgulayan İsen, "Bu bizim en büyük zenginliğimiz. Sakarya, yolların düğümlendiği ve ayrıldığı noktadır. Sapanca'dan itibaren eski Anadolu coğrafyasının, Doğu Marmara'nın Anadolu'ya açılan bir kapısı olarak algılanmıştır. Buna bağlı olarak TEM bizim şeridimizden, E-5 ve tren yolu buradan geçiyor. Buna ilave olarak hızlı tren geliyor ve üçüncü köprü yolu geçiyor. İlçeler ilk defa kuzeyden gelen otoyolla İstanbul'a açılıyor" diye konuştu.

İsen, yapılan yeni yollarla ilçelerin öneminin daha da artacağına dikkati çekerek İstanbul-Karasu arasının 90 kilometreye, Kaynarca'nın ise yarım saate düşeceğini anlattı.
Sakarya'nın, yapılacak olan Karasu Limanı ve limanı bağlayacak demiryoluyla Doğu Marmara'nın Anadolu'ya açılan kapısı olmaktan çıkıp Anadolu coğrafyasının kuzeye doğru ihracat ve ithalat üssü haline geleceğini vurgulayan İsen, "Bu bölgede müthiş bir hareketlilik yaşanacak. Yapılacak limanla büyük lojistik merkezler kurulacak. Bunlar yapılırken bu coğrafyayı koruyarak bir koruma ve kullanma dengesi içinde yapmak zorundayız" ifadesini kullandı.
İsen, Kültür ve Turizm Bakanlığının 5 yıl müsteşarlığını yaptığını ve ihtisas alanlarından birsinin de turizm olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:
"Turizmin bu bölgede el değmemiş bakir alanlardan birisi. Doğa turizmi, termal enerji, kış sporları ve bunlara eklenecek onlarca yeni sektör açısından Sakarya'nın çok fazla potansiyeli var. Kent merkezi ve ilçelerdeki bu potansiyel en kısa sürede harekete geçirilmeli. Yeni Sakarya'nın yeni Türkiye'nin lokomotif şehirlerinden olacağına inanıyorum, Sakarya'nın böyle bir potansiyeli ve gücü var."
Kaynak: AA