Ordu - Giresun Havaalanına Yapılacak İlk Seferin Biletleri Satışa Çıktı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Eğribel tünelinin temel atma törenin ardından yapımı süren Ordu-Giresun Havaalanını incelemek için Ordu’nun Gülyalı ilçesine gelerek çalışmaları yerinde inceledi.

Ordu - Giresun Havaalanına Yapılacak İlk Seferin Biletleri Satışa Çıktı
Canikli, Ordu-Giresun Havalimanı’nda Mayıs ayından itibaren seferlerin başlayacağını, Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul’dan bilet satışlarına başladığını söyledi. Çalışmalarla ilgili bilgiler alan Bakan Canikli, havalimanının bölgenin turizm ve ekonomisine büyük katkı sağlayacağını kaydetti. Canikli, "26 Mayıs itibariyle ilk ticari uçuşlar başlıyor. Türk Hava Yolları şuanda 26 Mayıs tarihli biletlerin satışını yapıyor. Daha sonra Ankara’ya da olacak. Burası uluslararası bir havaalanı olacak. Ordu ve Giresun illerinde Avrupa ve Amerika başta olmak üzere bir çok gurbetçisi var ve artık onlar bu havaalanını tercih edecekler. Cumhurbaşkanımızın da katılacağı açılışımızı yakın bir zamanda da yapacağız" dedi.

Bakan Nurettin Canikli, Körfez ve Arap ülkelerinden gelir seviyesi yüksek turistlerin havaalanını tercih ettiğini, Ordu-Giresun havalimanının hizmete girmesiyle bu bölgelerden de yoğun ziyaret beklediklerini vurguladı. Bakan Canikli, "Başta Ordu ve Giresun olmak üzere bütün Karadeniz’e gerçekten çok büyük ivme katacak. Ekonomik, kültürel, turizm anlamında katkı sağlayacak önemli bir yatırım bu. Deniz ortasına dolgu suretiyle yapılan proje çok fazla değil dünyada. Bu üçüncü o yüzden bütün dünyanın dikkatini çekiyor ve dünyadan da buraya yoğun ilgi olacağını tahmin ediyoruz. Hem modern, hem konum olarak son derece mükemmel, 3 bin metre pist uzunluğu var. 3 milyon yıllık yolcu kapasitesine hizmet edecek alt yapısı tamamlandı şuanda. Özellikle dalgalardan koruyacak mendireğimiz 4.5 kilometre. 100 yıllık datalar kullanılarak, 100 yılda meydana gelen dalgalar, fırtına bütün bu rakamlar kullanılarak bu şekilde planlama yapıldı koruma amaçlı. Başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümetimize, bakanlarımıza Ordulular ve Giresunlular adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kaynak: İHA