Havza'da Samut Dede Festivali Hazırlıkları

Havza ilçesinde Şehyler Mahallesi Samut Dede mevkisinde düzenlenecek Samut Dede Hıdırellez Festivali hazırlıkları devam ediyor.

Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Kurucu Başkanı ve İstanbul Samsun Dernekler (İSDEF) Başkanı Fikret Bıyık, Havza ve Köylerini Sevenler Derneği tarafından geçen yıl ilk kez organize edilen festival çalışmaları hakkında HADEF Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör'den bilgi aldı.
Güngör, yaptıkları araştırmalar neticesinde Samut Dede Hıdırellez Festivali'nin tarihinin yaklaşık 450 yıllık bir geçmişe dayandığını ve bölge halkı tarafından bu geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını belirtti.

Güngör, "Bu yıl ikinci kez derneğimiz tarafından düzenlenecek olan tarihi Samut Dede Hıdırellez Festivali için tüm hazırlıklarımız tamamlandı ve tanıtım çalışmalarına başladık. İnşallah 10 Mayıs Pazar günü festivalimize tüm halkımızı bekliyoruz" dedi.

Bıyık ise Güngör'ü tebrik ederek;"Havza ve Köylerini Sevenler Derneği kısa süre önce kurulmasına rağmen dernekçilik adına güzel faaliyetlerde bulundu. Samut Dede geleneğinin yaşatılması ve tanıtılması adına önemli işler yapmaktasınız. HADEF ve İSDEF olarak festivale en üst seviyede katılım olacak. HADEF'in Samsun'daki temsilcisi olan ve Bölge Başkanlığı görevini yürüten Havza ve Köylerini Sevenler Derneğinin yanındayız ve her zaman yanında yer alarak kendilerine gerekli desteği vereceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA