Chp Hatay İl Başkanı Gün Açıklaması

CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, "Biz barış ve özgürlük içerisinde yaşamak istiyoruz. Bu topraklarda onurlu yaşamak için yaşanabilir bir Türkiye'nin inşasını hep beraber yapmak istiyoruz" dedi.

Gün, il başkalığı binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkede yeni bir başlangıç yapmak için toplandıklarını söyledi.

Yapılacak işin Türkiye'yi yeniden inşa etmek olduğunu ifade eden Gün, şöyle devam etti:
"Neden ihtiyaç var buna? Çünkü 12 yıldır yoksulluk, yolsuzluk, yasaklarla uğraşmak vaadiyle ülke koltuğuna oturan bu siyasi iktidar, bu süre içerisinde toplumda onarılması mümkün olmayan tahribatlara yol açtı. Bunlar işsizlik, yolsuzluk gibi bir çok şeyden oluşuyor. Bizler bu ülkede yaşayan insanlar olarak bu şekilde yönetilmeyi hiç bir zaman hak etmiyoruz. Biz barış ve özgürlük içerisinde yaşamak istiyoruz. Bu topraklarda onurlu yaşamak için yaşanabilir bir Türkiye'nin inşasını hep beraber yapmak istiyoruz."
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay halkının 30 Mart yerel seçimlerinde vermiş olduğu kararı 7 Haziran'daki genel seçimlerde de vereceğini kaydetti.

Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ise aday gösterilmedikleri için üzgün olmadıklarını belirterek, bunun bir bayrak yarışı olduğunu ve kendilerinin bu bayrağı yeni dönemdeki arkadaşlarına devredeceklerini aktardı.
Daha sonra il başkanlığı milletvekilleri, milletvekili adayları ve çok sayıda partilinin katılımıyla açıldı.
Kaynak: AA