Yıldırım’a Önemli Yatırım

Yıldırım’ın kendi kendine yeten, kendi ihtiyacını kendi üreten bir kurum olması amacıyla hayata geçirilen Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Üretim Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, bürokratlar ve çok sayıda ilçe sakini katıldı. Bünyesinde tam otomatik toplama robotu, beton blok üretim makinesi, çimento helezonu ve tartım sistemi, kum tankları, 2 adet beton mikseri ile 10 adet kalıp barındıran Yıldırım Belediyesi Beton Parke ve Bordür Tesisi’nin açılış töreninde konuşan Başkan İsmail Hakkı Edebali, bin 800 metrekare alanda hizmet veren tesisin yaklaşık olarak 1 milyon 200 bin liralık yatırımla oluşturulduğunu belirtti.

İdeal Yıldırım’ı oluşturmak için parçaları bir araya getirerek bütüne hizmet ettiklerini söyleyen Edebali, “Yıldırım’ı hak ettiği düzeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bugün de önemli bir tesisi hizmete açıyoruz. Tesis kısa bir sürede üretim yapacak kapasiteye geldi. Tesisimiz 8 saatlik bir üretim yaptığı zaman bin metrekarelik kilitli parke taşı üretebiliyor. Ayrıca yine 8 saatte 3 bin 500 bordür üretiyor. Kendi üretimimizi kendimiz yaparak daha ucuz bir maliyetle ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Bu tesisimizden diğer belediyeler de faydalanabilecek” dedi.

700 bin nüfuslu Yıldırım’ı geleceğe taşımak amacıyla hizmet ürettiklerine vurgu yapan Edebali, “Toplumsal ihtiyaçlarımız bazı başlıklar altında sıralanıyor. Bunlar, fiziksel, sosyal, ekonomik ve çevresel ihtiyaçlar. Tüm bunlar büyük bir bütünün parçalarıdır. Bir şehirde fiziksel problemler çözülemiyorsa, ekonomik ve sosyal yapı da olumsuz etkilenir. Hepsi birbirini tetikleyen sorunlar. Bizler ilk hizmet yılımızı geride bırakırken 50’nin üzerinde proje hayata geçirerek sorunlara çözümler ürettik. Yıldırım’ı, hemşehrilerimiz ile birlikte daha iyi bir noktaya getirmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu ise, “Hem Bursa’da hem de Türkiye’de insanımızın hayatını kolaylaştıracak hizmetlere bir örnek de bugün Yıldırım’da hayata geçiriliyor. Bizler en ufak bir sorunu bile büyük görüyor ve en kısa sürede çözüm üretiyoruz. Bu anlamda da hayata geçirilen beton parke ve bordür üretim tesisi yalnızca Yıldırım için değil, tüm Bursa için çok faydalı olacaktır” diye konuştu.

Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın da, “Fiziki yapıya hizmet edecek bir tesis bugün Yıldırım’a kazandırılıyor. İlçeye çözümler sunacak tesis ile Yıldırım kendi ihtiyacını kendi üretmiş olacak. Bu noktada da bu yatırım önemli bir hizmet olarak karşımıza çıkıyor. Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye bu önemli tesisi ilçemize kazandırdığı için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA