Minik İtfaiyeciler Görev Başında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, çocukların eğlenerek öğrenebilmesi için fuar alanında yangın söndürme simülatörü kurdu.

Minik İtfaiyeciler Görev Başında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’na gelen çocuklar, İtfaiyenin uygulamalı eğitim parkurunda itfaiyeci olup yangın söndürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı ikinci gününde de doludizgin devam ediyor. Uluslararası Fuar Merkezi’ndeki etkinlik alanlarında çocuklar ilginç gösteri ve şovlarla masalsı bir yolculuğa çıkıyor. Eğitici ve eğlendirici atölyelerde de mesleklere yönelik bilgi sahibi oluyor.

Bu kapsamda kurulan stantlardan biri de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine ait. Çocuklar İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan platformda yangın söndürmenin inceliklerini öğreniyor. İtfaiye kıyafetleri giydirilen çocuklar, antika itfaiye aracında fotoğraf çektiriyor. Ardından denge ve merdivenli parkuru geçerek simülatörde yangın söndürüyor. Parkuru başarıyla tamamladıkları için katılım belgesi alan çocuklara çektirdikleri fotoğraflar da etkinlik sonunda hediye ediliyor.
Kaynak: İHA