Kartepe’de Cami Yararına Kermes

Kartepe ilçesi Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’nde yapımı devam eden 17 Ağustos Akşemseddin Camii’ne gelir temin etmek amacıyla düzenlenen kermese ilgi büyük oldu. 30 Nisan tarihine kadar açık olan kermese katılarak destek veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, emeği geçenleri tebrik etti.

Kartepe’de Cami Yararına Kermes
Çelik konstrüksiyon üzerine bölgede ihtişamlı bir cami yapmak için kollarını sıvayan 17 Ağustos Akşemseddin Camii Derneği yönetimi yerel yönetimler ve hayırseverlerin de katkıları ile cami yararına düzenledikleri kermesin açılışını önceki gün gerçekleştirdi.

Cami Dernek Başkanı Ahmet Küçük ve yönetiminin ev sahipliğinde cami bahçesinde düzenlenen çeyizlik eşya, giyim ve gıda maddelerinden oluşan kermesin açılışını Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez beraberinde AK Parti Kocaeli Milletvekili adayı Cemalettin Kaflı ve AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz ile birlikte yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çoçuk Bayramı ve Regaip Kandilinin idrak edildiği günde gerçekleşen kermesle cami inşaatının demir direklerden kapalı duvarlara doğru ilerlemesini temenni eden Başkan Üzülmez, “Bu tür ibadet hanelerimizi gençlerimize ve geleceğimize hizmet etme adına artık camilerimize daha fazla katkı verebiliyoruz. Kermesimizin amacına uygun ve bereketli olmasını diliyorum” dedi.

30 Nisan Perşembe gününe kadar açık kalacak ve mahalle halkının desteği ile düzenlenen kermesin açılış duasını da cami imamı Mehmet Güher yaptırdı. Başkan Üzülmez, Kaflı ve Kandaz ile birlikte açılış kurdelesini kestiği kermesteki standları tek tek gezip alış veriş yaparak destek oldular.
Kaynak: İHA