'Giresun’un Sorunlarının Başında İlk Sırayı İşsizlik Alıyor'

MHP Milletvekili adayı Orhan Erzurum, Giresun’un temel sorunlarının başında işsizliğin geldiğini ileri sürdü.

'Giresun’un Sorunlarının Başında İlk Sırayı İşsizlik Alıyor'
Erzurum, özel sektörün Giresun’da her geçen gün biraz daha darboğaza sürüklendiğinin altını çizerek, "Bu hükümet işsizlikle mücadelenin nasıl yapılacağını bir kere hiç bilmiyor. İşsizlikle mücadelede ilk adımın, ortaya işgücü ihtiyacını çıkaracak bir zemin hazırlamak olması gerekirken, maalesef Giresun’da ve bölgede bu yönde atılmış tek bir adım yok. Bırakın Giresun’da yeni iş sahaları ve ortamlar oluşturmayı, bu hükümet mevcut işletmeleri ve istihdam kanallarını bile tıkamaya çalışıyor" diye konuştu.

MHP olarak yıllardan beridir istihdamın en üst düzeyde teşvik edilmesi çağrısında bulunduklarını hatırlatan Erzurum, "Giresun’da hükümetin sözde istihdam teşviklerinden faydalanabilmek için bir işletmenin en az 10 kişiyi çalıştırması gerekiyor. Fakat hükümet bilmiyor ki Giresun’da en az 10 kişiyi istihdam edebilecek işletme sayısı yok denecek kadar az. Ve bunun adına da hiç ar etmeden teşvik diyorlar. İstihdam böyle tezat bir yaklaşımla teşvik edilemez" dedi.

GİRESUN’U ORDU’YA BAĞLAMAK İSTEYEN VEKİLLER NASIL OY İSTEYEBİLİYORLAR

Giresun’da MHP’nin yeniden doğuş yaşayacağına inandıklarını da belirten Erzurum “AK Parti iktidarının ve AK Parti Milletvekilleri’nin beklentilere cevap veremediği gibi Giresun’u bir de başka illere bağlamaya çalışmaları da vahim bir gerçektir. Sonra da başka bir ilin ilçesi yapmaya kalkıştığınız ilden çıkıp milletvekili oluyorsunuz. İlçe yapmak istediğiniz Giresun halkının karşısına çıkıp oy isteyebiliyorsunuz. Bunu yapanlarda Giresun’u Ordu’ya bağlamak isteyen mevcut iktidarın mevcut vekilleri. Oysa biz ilimizi yine Ordu ile Trabzon ile yarıştırmak için bu göreve talibiz ve halkımızda bize bu yetkiyi vermekte kararlıdır. Bunu anlıyor görüyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA