Yürüyemeyen İsmail'e '23 Nisan' Hediyesi

Seydişehir ilçesinde rahatsızlığından dolayı yürüyemeyen, iki yıl önce de babasını kaybettikten sonra içine kapanan 11 yaşındaki İsmail, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda hediye edilen akülü araç ile mutlu oldu.

Doğuştan kas hastası İsmail Kadir Yılmaz, 4 yaşından sonra yürüyememeye başladı.

İki yıl önce de çok sevdiği ve kendisiyle ilgilenen babası Hüseyin'i kaybeden Yılmaz, günün büyük bölümünü evde geçirmek zorunda kaldı.
Durumdan haberdar olan Ümit Çocukları Dernek yetkilileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Yılmaz'a akülü araç hediye etti.
Yılmaz, çok istediği akülü aracına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.
- Artık İsmail de dışarıya çıkıp oynayacak -
Üç çocuk annesi Ayşe Yılmaz, doğuştan olan rahatsızlığı nedeniyle oğlu İsmail ile zor günler yaşadıklarını söyledi.

Rahatsızlığı ilerleyen oğlunun 4 yaşından sonra hiç yürüyememeye başladığını aktaran Yılmaz, eşinin ölümüyle de oğlunun çok sarsıldığını kaydetti.

İçine kapanan İsmail'i hep mutlu etmek için çabaladığını dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:
"Dışarıya çıkamadığı için üzülüyordu. Arkadaşlarıyla oynamak istiyordu. Akülü araç bize 'ilaç' gibi gelecek. İsmail araç sayesinde artık dışarı çıkıp, arkadaşlarıyla oynayabilecek. Oğlumu okula götürüp getirmek çok zor oluyordu. Öğrenci servisleri İsmail'i kabul etmiyordu. Eşim varken yardımcı oluyordu. İsmail'e okulu bıraktırmayı bile düşünmüştüm. Dernek yetkililerine çok teşekkür ediyorum."
İsmail Kadir Yılmaz da arkadaşlarıyla artık gezip dolaşacağı, onlarla oynayacağı ve evde can sıkıntısından kurtulacağı için mutlu olduğunu vurguladı.
Dernek Başkanı Münevver Yalçınkaya ise, İsmail'den haberdar olunca onun için bir şeyler yapmak istediklerini belirterek, "Babası olmayan, annesinin de imkansızlıklar nedeniyle tekerlekli sandalye alamadığı için evinden çıkamayan İsmail'i, çocuk bayramında özgürlüğüne kavuşturarak sevindirmenin mutluluğunu yaşadık, annesin sırtında okula gidebilen İsmail artık hayatına daha rahat devam edebilecek" dedi.

Kaynak: AA