Kırıkhan’da Sosyal Tesisin Temeli Atıldı

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde belediye tarafından içerisinde 2 adet 100 kişilik sinema salonu, çok amaçlı salon ve modern kafelerin bulunacağı sosyal tesisin temeli törenle atıldı.

Kırıkhan’da Sosyal Tesisin Temeli Atıldı

Kırıkhan Devlet Hastanesi civarında bulunan sosyal tesisin temel atma törenine AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürk, Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Bıyık, Jandarma Komutanı Temel Aday, daire amirleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Temel atma töreninde önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, "Borçlu bir belediyeydik ama aynı zamanda güçlü bir belediye olarak borçlarımızın bir kısmını öteledik, bir kısmının da ödemesini gerçekleştirdik" dedi.

Kırıkhan’da eksikliği en çok hissedilenin kültür merkezi olduğunu belirten Başkan Yavuz, “Kültür merkezinin projesi tamam, Bakanlıktan da ödeneği ayrıldı, sadece projede daha iyi olabilmesi anlamında küçük birkaç düzenleme var. Değişiklikler bittikten sonra ihalesi yapılıp yapım aşamasına geçilecek” diye konuştu.

Kırıkhan’a Kent Ormanı yapılabilmesi için girişimlerin sürdüğünü belirten Başkan Yavuz, “Kent ormanı bin 500 dönümlük bir alanı kapsıyor. Proje aşamasını bitirdik, şu an bakanımızın önünde, kent ormanımızın içerisinde Çocuk Köyü, Osmanlı Köyü, bu bölgede olmayan tarih yolu bulunacak. Çalışmaya protokol imzalanınca hemen başlayacağız” dedi.

Kırıkhan’a Sağlık Meslek Yüksekokulu ve fakülte yapılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, şunları kaydetti:
“Lise kampüsü ile ilgili Kırıkhan’a 400 kişilik üniversite öğrenci yurduyla ilgili arsa tahsisimiz bitti. 40 derslik bir Anadolu Lisesinin temeli yakın bir zamanda atılacak. Üniversite ile ilgili çalışmalarımız son durumda Kırıkhan’da Sağlık Meslek Yüksek Okulu ve bir fakülte yeri ile ilgili karar verildi, Üniversite yönünden bizim hayallerimiz çok büyük, Kırıkhan bir üniversite kenti olma yolunda.”
Konuşmaların ardından sosyal tesisin temeli atıldı.
Kaynak: İHA