Kartepe’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Kartepe ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntüler eşliğinde coşku içinde gerçekleşti.

Kartepe’de 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Kartepe’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. Yıldönümü nedeniyle Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci tarafından Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Çelenk sunumu ardından Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in de aralarında bulunduğu Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Muhammet Sever, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, okul müdürleri ve öğrenciler Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu bahçesindeki törende hazır bulundu.

Kartepe’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. Yıldönümünü kutlamaları çerçevesinde Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu bahçesindeki tören saygı duruşu ardından İstiklal Marşı’nı okunması ile sürdü. Günün anlam ve önemine dair protokol konuşmaları ile süren kutlamalarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Sami Demirci, tüm konukların bayramını kutladı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez de, “‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün anlam ve önemini çok iyi kavramış bir millet olarak, gelecek nesillerimize daha modern bir Türkiye bırakacağımızdan hiç şüphem yoktur. Ülkemize ve yarının büyükleri olacak çocuklarımıza en temel görevimiz budur. Tüm ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını en içten duygularımla kutluyor, bu vesileyle, bu günleri bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile yad ediyorum” dedi.

Pakmaya Muzaffer İncekara İlkokulu Müdürü Mehmet Yılmaztürk nezaretinde hazırlanan programda öğrenciler halk oyunu gösterileri ve okudukları şiirlerle kutlamalara ayrı bir renk kattılar. Hafta etkinlikleri kapsamında ilk ve orta okul öğrencileri arasında düzenlenen şiir, resim, bilgi yarışması ve sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrenciler madalya, ödül ve hediyelerini ilçe protokolünün elinden aldılar.
Kaynak: İHA