Hatay’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Hatay’da da büyük bir coşku ile kutlandı.

Hatay’da 23 Nisan Coşkuyla Kutlandı

Merkez İlçe Antakya’da düzenlenen kutlamalar Vali Ürgen Alanı'ndan başlayan yürüyüşle başladı.

Antakya Belediye Parkı'na kadar devam eden yürüyüşte çocuklar Hatay Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde ellerindeki Türk Bayraklarını salladı marşlar söyledi.

Antakya parkında düzenlenen çocuk şenliği ile devam eden kutlamalara Hatay Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, 121. Jandarma Er Eğitim Alayı Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’da çocukların coşkusuna ortak oldular.

Yeşilpınar Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile başlayan çocuk şenliği, saygı duruşunun ardından, istiklal marşının okunması ile devam etti. Mustafa Gençay Ortaokulu öğrencilerinden Emre Okutucu’nun Türk çocukları adına konuştuğu çocuk şenliğinde kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’da günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yaparak tüm çocukların 23 Nisan Ulasal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Yapılan konuşmaların ardından çocuk şenliği çeşitli gösterilerle devam etti. Antakya Latife Hanım Anaokulu öğrencilerinin Kafkas dans gösterilerinin büyük bir ilgi ile izlendiği şenlikte, Antakya Özel Ata Koleji ve Defne TED Koleji öğrencilerinin dans gösterileri ayakta alkışlandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çocuk Mehmet Takımının gösterilerinin ardından sahneye çıkan Jimnastik Grubu yaptığı gösterilerle adeta nefes kesti. Çocukların doyasıya eğlendikleri şenlikte velilerde çocuklarına eşlik ederek, çocuk bayramının coşkusunu çocukları ile birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadılar.
Kaynak: İHA