Burhaniye'de 23 Nisan İlk Defa Köyde Kutlandı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çeşitli okullarda kutlanırken, kutlamaların merkezini de Pelitköy oluşturdu.

Burhaniye'de 23 Nisan İlk Defa Köyde Kutlandı
Pelitköy Halit Selçuk, Kızıklı, Bahadınlı ve Şarköy İlk ve Ortaokullarının katılımı ile düzenlenen Pelitköy’deki şenlikte büyük coşku yaşandı.
İlçeye 9 kilometre uzaklıktaki Pelitköy meydanında düzenlenen kutlamaları, Kaymakam Mehmet Göze, Garnizon Komutanı Topçu Binbaşı Bülent Ölçensöy ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar izledi. Burhaniye de ilk tören Cumhuriyet meydanında düzenlendi.

Meydanda saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen’in anıta çelenk koydu. Daha sonra, törenlere Pelitköy de devam edildi. Törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen,günün anlam ve önemini anlatan bir konuşma yaparken, okulların düzenlediği gösteriler de büyük alkış aldı. Düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, Kaymakam Göze ve Başkan Necdet Uysal tarafından verilirken, okullar adeta gösteri yarışına girdi. Öğrenciler şiirler okurken, halk oyunları gösterileri sahnelendi. Kızıklı Ana Sınıfı öğrencilerinin Türkiye haritası üzerinde sahnelediği 7 bölgeden halk oyunları gösterileri büyük ilgi görürken, gösteriyi hazırlayan Öğretmen Görkem Öztürk, de takdir topladı. Gösterileri sonuna kadar izleyen Kaymakam Mehmet Göze, okul müdürleri ile etkinliklerde görev alan öğretmenleri teker teker kutladı. Törenlerin ardından konuklara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı.
Kaynak: İHA