Girişimsel Kardiyolojide Yeni Yöntemler İstanbul’da Masaya Yatırılacak

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD) ve TKD Girişimsel Kardiyoloji Birliği tarafından düzenlenen “22. Ulusal Uygulamalı Girişimsel Kardiyoloji Toplantısı” 23-26 Nisan 2015 tarihinde Wyndham Levent Otel’de gerçekleştirilecek.

Girişimsel Kardiyolojide Yeni Yöntemler İstanbul’da Masaya Yatırılacak
Yurt dışından ve yurt içinden girişimsel kardiyoloji alanında önemli çalışmaları ve uygulamaları olan bilim adamları ile operatörler bir araya gelerek Girişimsel Kardiyoloji alanında var olan yöntemler ve yeni yöntemler üzerinde bilgilerini paylaşacak.
Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı ve TKD Girişimsel Kardiyoloji Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Göktekin’in başkanlığını üstlendiği kongre kapsamında 23 Nisan Perşembe günü düzenlenecek basın toplantısında; “Stent mi, Bypass mı-Hangi hastaya hangi yöntem?, Eriyen Stent Teknolojisinde Son Gelişmeler-El Bileğinden Stent Uygulaması, Ülkemizde Sık Görülen Romatizmal Kalp Hastalığı ve Ameliyatsız Kalp Kapağı Değişimi Tedavisi, Girişimsel Kardiyolojide Yeni Tedaviler ile Toplumda kalp krizi olarak bilinen ve çok sık görülen akut koroner sendrom belirtileri konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla yürütülen 'Hızlı Davran Hayatını Kurtar(Stent For Life)' Projesi” gibi önemli konu başlıkları toplantı gündemini oluşturacak.

Kongrede aynı zamanda, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, Dr.Siyami Ersek Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve Milan’da bir hastanede yapılacak kalp operasyonları, kongre salonlarından canlı yayınla katılımcılara izletilecek.

Kongre bilimsel programı ve detaylar https://www.tscintervention.org/ adresinde yer alıyor.
Kaynak: İHA