Giresun’da Fiskobirlik Polemiği

CHP Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar’ın belediyeye yönelik eleştirilerine cevap verdi.

Giresun’da Fiskobirlik Polemiği

Giresun Belediyesi’nin ranta dönüştürülecek alanların satışını engellediğini belirten Belediye Başkanı Kerim Aksu “Kendisi 2007 yılından beri görevde asıl görevi fındık bahçelerine sahip çıkmaktır. Bizim FİSKOBİRLİK’e ait arazilerin satışını imar olarak engellediğimiz iddiaları var. Bu doğrudur satışı mevzuatlar çerçevesinde imar yoluyla engelledik. Çünkü söz konusu alanları üniversitenin gelişim alanı ve sahilden ulaşım olarak planladık.Biz orayı 5 yıllık değil, 100-200 yıllık planlar yaparak geliştirebiliriz. Onun için FİSKOBİRLİK Başkanı’nın 'ezeriz geçeriz' söylemleri yakışıksız. Bizi kimse ezemez, bunu Giresun’a hakaret olarak algılarız. Haddini bilsin. Siyasi bir entrika ile oraya gelmiştir. Asıl fındık üreticilerine sahip çıkmalı birilerine sahip çıkmamalıdır. Üreticiye 150 milyon borçtan hala 10 milyon TL gibi bir borç ödenmemiştir. Göreve geldiklerinde bin 500 çalışan vardı şimdi marketler hariç entegre de 160 çalışan kaldı. İşi gücü bırakıp marketçiliğe soyundular. Üreticinin hakkını ödememiştir. Şunu bilmeli bizi ezip geçemez önemli olan adam olmaktır. O yazıları kendilerine iade ediyoruz. Türkiye bir hukuk devletidir. Varsa belediye olarak yanlış yaptığımız bir yanlış hukuki olarak aramalıdır. Söz konusu alanları imara açarak satmaya çalıştılar. Biz bu satışa karşıyız. Satılacaksa Giresun Belediyesi’ne yada bizim için önemli olan Giresun Üniversitesine satsın. Giresun, Ordu, Trabzon’da milyon TL'lik mal sattılar ve daha satılmadık yer kalmadı. Müsaade etseydik söz konusu alanı da satacaktı. Ve satılan bu alanlarda şimdi binalar yer alacaktı” dedi.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar ,Giresun’da kuruma en fazla zarar verenini belediye olduğunu ileri sürerek belediyenin de CHP’li olduğunu hatırlatmıştı. Bayraktar “Kurumun menfaatleri konusunda kim olursa olsun ezip geçeriz. Bu kadar net söylüyorum” ifadelerine yer vermişti.
Kaynak: İHA