Erzurum Milletvekili Adayı Fırat'a Yönelik Saldırı

AK Parti Erzurum İl Başkanlığı, Tekman ilçesinde seçim çalışması yapan milletvekili adayı Abdürrahim Fırat'a yönelik saldırıyı kınadı.

AK Parti Erzurum İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, saldırının demokrasiye, siyasete ve fikirlere düşmanlık, AK Parti'ye ve Fırat'a yönelik baskı kurma, seçmen üzerinde korku iklimi oluşturma çabası olduğu bildirildi.

Bu tür saldırıların hiçbir zaman sonuç vermeyeceğinin vurgulandığı açıklamada, şöyle denildi:
"Milletvekili adayımız Fırat'a yapılan saldırıyı nefretle kınıyor ve telin ediyoruz. PKK yandaşları olan ve bir parti tarafından koruma altına alınan bu saldırganların belediye binasından çıkarak Sayın Fırat'a saldırmaları da ayrıca düşündürücü ve üzücüdür. Adaylarımıza gösterilen yoğun ilgiden rahatsız olan ve özgür iradeyle yapılacak bir seçimden sonuç alamayacaklarını fark eden kesimlerce yapılan bu saldırılar bizleri yıldırmayacaktır. Sağduyulu ve dirayetli Tekman halkı başta olmak üzere bölge halkının da bu saldırganlığa boyun eğmeyeceğine, iradesini teslim almak isteyenlere en güzel cevabı sandıkta vereceklerine inanıyoruz."
Saldırıya tepki gösteren DOSİAD ve TÜMSİAD Erzurum şubeleri ile tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür edilen açıklamada, bütün siyaset kurumlarına ve sivil toplum örgütlerine demokrasiye yönelik bu tür saldırılara karşı durma çağrısı yapıldı.
Kaynak: AA