Çocuklar Voleybol Festivali Balkan Barışını Perçinleyecek

23 Nisan şenlikleri, 9 Balkan ülkesinden gelen 150 sporcu çocuğu Balkan Voleybol Festivali’nde buluşturacak.

Çocuklar Voleybol Festivali Balkan Barışını Perçinleyecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenleyeceği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı son derece önemli bir spor organizasyonuna ev sahipliği yapacak. 9 Balkan ülkesinden gelen 150 çocuk, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Balkan Çocuklar Voleybol Festivali’ne imza atacak. Festival, bir spor organizasyonu olmasının yanı sıra sergilenecek dostluk ve beraberlik görüntüleri nedeniyle Balkan barışına adeta kuvvet katacak.

Balkan Çocuklar Voleybol Festivali, 23 Nisan Perşembe günü şenliklerin merkezi konumundaki Uluslararası İnterteks Fuar Alanı’nda düzenlenecek. Türkiye Voleybol Federasyonu işbirliğinde gerçekleştirilecek olan festivale Arnavutluk, Bosna- Hersek, Bulgaristan, Makedonya-Eski Yugoslav Cumhuriyeti, Yunanistan, Karadağ, Moldova, Sırbistan ve Türkiye’den toplam 150 sporcu katılacak.

Festival çerçevesinde yapılan fikstüre göre 9 takım 3 gruba ayrılacak ve 10.30-12.00 saatleri arasında grup maçları gerçekleştirilecek. 14.00 ile 15.30 arasında ise sıralama maçları yapılacak. Turnuva sonunda yine 9 Balkan ülkesinin katılımıyla ödül törenine geçilecek.
Kaynak: İHA